Tanzania

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ngorongoro krater: ga als eerste naar binnen

Tanzania


In de Ngorongoro Krater gaat het tijdens je safari een keertje niet om de big 5. In de krater staan namelijk de grote groepen met bijvoorbeeld antilopen en zebra’s centraal.

Deze ingestorte vulkaan (caldera) creëert een zeer bijzondere backdrop voor de prachtige dieren die er rond lopen. Doordat de vlaktes volledig omringd zijn door de kraterwanden, krijg je bijzondere windval en thermiek. Hierdoor ontstaan er soms spectaculaire wolkenformaties, zand en stofstormen. Zo ook hier. Aan de ene kant van de krater was het zonnig, aan deze kant hingen zware wolken tussen de kraterwanden. De zon prikte er op talloze plaatsen door de wolken, waardoor schitterende lichtstralen de achtergrond verlichtten.

Als je de krater bezoekt, zorg er dan voor dat je naar 'binnen' gaat zodra het park opengaat (vaak met zonsopkomst). Het is spectaculair om vanaf de top van de kraterwanden naar beneden te rijden, terwijl de opkomende zon de uitgestrekte vlaktes ver onder je verlicht. Ben je als eerste? Dan kan je zo hier en daar je auto nog even stil zetten om foto's te maken, zonder dat je een enorme file veroorzaakt : )

Wij kampeerden op de kraterwand, en hadden daardoor de mogelijkheid om zo vroeg het park in te rijden. Wij stonden op Simba Campsite A, met prachtig uitzicht. Wil je wat meer luxe? AndBeyond rund the Ngorongoro Crater lodge, niet ver van deze campsite!