Ngorongoro krater

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kroonkraanvogel

Ngorongoro krater,
Tanzania


Deze foto is gnomen in de Ngorongoro krater. Het was die dag een beetje somber. Deze vogel is en blijft zelfs onder die omstandigheden een kleurrijke verschijning.
De krater is een heel aparte beleving. Zeker als je net van de grote vlakten van de Serengeti af komt. Op de bodem van de krater is een eco-systeem ontstaan dat bestaat uit bijna alle bekende afrikaanse dieren. Om dit te zien moet je eerst afdalen langs de wand, die overal ongeveer 600 meter hoog is. De kraterbodem ligt op 1.700 meter hoog en heeft een doorsnede van ongeveer 18 kilometer.
De kans dat je hier leeuwen, olifanten en buffels ziet is erg groot. Luipaarden is weinig kans, maar de zwarte neushoorn leeft hier wel en is dikwijls te zien.
De dieren in de krater zijn minder schuw dan elders en dus gemakkelijker te fotograferen. Sommigen vinden de krater een beetje de Beekse Bergen. Bedenk daarbij wel dat de dieren hier echt wild zijn en elkaar opeten om te overleven. Anderen vinden de krater helemaal het einde. Hoe dan ook het is en blijft heel apart om in deze omgeving rond te rijden.