Ngorongoro krater

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ngorongoro krater image

Een eng moment in bed.

Ngorongoro krater
Tanzania
Fransvdg

Een eng moment in bed.

Toen ik mijn review schreef over de Ngorongoro krater in Tanzania, schoot mij ook meteen weer een eng moment te binnen. Dat beleefde ik in de keurige Ngorongoro Sopa Lodge daar. De ligging op de kraterrand was heel mooi, de verzorging door het personeel was prima en de kamers waren keurig. Kortom, wat wil je nog meer van een overnachting in Afrika?!

Toch ben ik daar wel even flink geschrokken, toen ik de eerste avond, in die mooie slaapkamer, in bed stapte. Ik was klaar voor de nacht, deed het licht uit en stapte het grote bed in. Ik schoof mijn benen onder het dekbed en toen verstijfde ik……wat voelde ik daar aan mijn voeten?…..Iets warms dat bewoog! HELP!! Als een speer was ik mijn bed weer uit. Er schoot van alles door mijn gedachten: een beest! Maar wat voor beest? Dit had ik totaal niet verwacht. Gauw het licht aan en kijken!

Ik sloeg het dekbed opzij en haalde opgelucht adem. Het gedienstige personeel had een rubberen warm waterkruik in mijn bed gelegd. Voor Afrikaanse begrippen is het daar, op ruim 2000 meter hoogte, namelijk ’s nachts koud. Loos alarm dus, sterker nog: dienstverlening! Met een grijns op mijn gezicht ben ik daarna het bed weer in gekropen. Maar ik wil mijn verhaal wel graag met jullie delen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Sla ook in de tropen dus eerst je dekbed even open voordat je in bed stapt.

Foto's

121c1.jpg
121c1.jpg
Fransvdg
44627.jpg
44627.jpg
Fransvdg