Mikumi NP foto's & tips

'552839' door JSpauwen '552839' door JSpauwen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Impala gewurgd door..

JSpauwen

Soms heb je geluk bij een safari! Je ziet bijna nooit dat een impala net gewurgd is door een python. Meestal gebeurt een kill in het struweel en niet langs de kant van de weg, waar overdag de een na de andere 4 wheel drive passeert. Zelfs voor onze Afrikaanse gids en chauffeur van de open safariwagen is het de eerste keer, dat ze dit meemaken. De python zal pas verdergaan met het verslinden van zijn prooi als er geen pottenkijkers meer zijn. Bij de achterpootjes van de impala is de kop van de slang net nog zichtbaar.

'553267' door JSpauwen '553267' door JSpauwen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Trotse glansspreeuw

JSpauwen

Deze kleurrijke vogel is de Superb Starling ( Lamptotornis Superbus). Hoe hij aan zijn naam komt weet ik niet, maar zoals hij op de foto staat komt hij wel trots en een beetje arrogant ( vertaling van Superbus) over. Ik ging bijna uit mijn dak toen ik hem tussen een groepje minder kleurbedeelde spreeuwen zag in Nationaal Park Mikumi. Hij komt voor in Noord-oost Afrika van Ethiopië tot Tanzania.

'459049' door Kaatje64 '459049' door Kaatje64

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Ook kijken...

Kaatje64

We bezochten een (redelijk) niet-toeristisch Masaï dorpje. Het was interessant te horen wat de zoon van het stamhoofd over de gewoonten en gebruiken te vertellen had. De dames deden een dansje, ik kocht een waterpot voor mijn verzameling en zette deze vriendelijke moeder op de foto. Haar kindje lijkt te zeggen, 'ik wil óók even kijken'.

'552964' door JSpauwen '552964' door JSpauwen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Huh, wat zien ik

JSpauwen

Deze leeuwin lijkt te denken "huh, wat zien ik", als we haar op 5 meter afstand bekijken vanuit onze open terreinwagen. Gelukkig heeft ze de afgelopen nacht haar buik vol gegeten.

'266987' door Joanna '266987' door Joanna

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Mikumi sunrise

Joanna

Een meer dan prachtige zonsopkomst vanuit onze luxe tent in Foxes Safari Camp in Mikumi. De luipaard met prooi was helaas net uit de boom gesprongen....;-)

'553537' door JSpauwen '553537' door JSpauwen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Impala onder boom

JSpauwen

Soms staat een wild dier precies op een plek, waar je hem hebben wilt. Dit geluk had ik bij deze impala, die op een heuveltje onder een boom staat en ook nog in mijn richting kijkt. Klik...hebbes...

'554257' door JSpauwen '554257' door JSpauwen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Vroeg op

JSpauwen

In Mikumi NP waren we al om 6.30 uur vertrokken met de open Landrover. Dan zouden we de meeste kans hebben om vogels en wilde dieren te zien. Deze voorspelling kwam ook uit. Deze mannetjes impala liet zich niet afschrikken door ons en bleef ons rustig aankijken.

'552744' door JSpauwen '552744' door JSpauwen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Klein Serengeti

JSpauwen

Vorige week hebben we Nationaal Park Mikumi bezocht. Door de gelijkenis in landschap wordt het ook wel Klein Serengeti genoemd. Je kunt er bijna hetzelfde wildlife zien, behalve de cheeta, maar je betaalt ook een stuk minder voor de entree en de gids dan in het populaire Serengeti. Op het eind van de middag kwam deze kudde olifanten met twee kleintjes onze kant oplopen en kon ik van dichtbij foto's maken. Een paar witte reigers vergezellen de kudde.

'553827' door JSpauwen '553827' door JSpauwen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Leeuw met littekens

JSpauwen

Deze leeuw heeft in zijn leven behoorlijk moeten vechten om zijn suprematie te bewaren getuige de vele krassen op zijn neus. Hij is de baas over twee volwassen leeuwinnen en drie jonge leeuwen. We zagen deze familie op onze safaritocht in Mikumi NP vanuit de open safariwagen.

'268687' door Rutger '268687' door Rutger

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Long-tailed fiscal

Rutger

Tanzania zit ook in het droge seizoen vol met mooie vogels. En als ze nou net als deze ook nog eens prachtig stil blijven zitten voor de fotograaf dan heb ik er weer een mooi plaatje bij.

'553467' door JSpauwen '553467' door JSpauwen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Jonge Afrikaanse...Vi

JSpauwen

Deze Afrikaanse Visarend (Pandion haliaetus) zat hoog in een notenboom te speuren naar een vis in de Hippo Pools waarin de nijlpaarden lagen te slapen. Gelukkig was ik nog net op tijd om hem scherp te fotograferen. Hij vloog een moment later op. Het is een juveniele Visarend, herkenbaar aan de bruine strepen op zijn kop en borst en de witte vlekken op de vleugels. De volwassen Visarend heeft een egaal witte kop, borst, rug en staart en egaal bruine vleugels.

'554142' door JSpauwen '554142' door JSpauwen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Olifantengezinnetje

JSpauwen

Dit olifantengezinnetje zagen we richting onze auto lopen. Bijzonder was dat het volwassen mannetje zich omdraaide naar de moeder en met zijn slurf gebaarde om met het jong van ons weg te lopen. Dat deden ze ook. Mooi om te zien hoe goed de ouders voor hun jong zorgen.

'553048' door JSpauwen '553048' door JSpauwen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Op moeders rug

JSpauwen

In Nationaal Park Mikumi kun je een low-cost safari maken met een grote kans op het zien van wildlife. Naast de grote beesten als buffels, olifanten, giraffen en zebra's zie je ook kleinere beesten als de impala, wrattenzwijn en baviaan. Deze moeder en kind horen tot de gele bavianen, die in heel Afrika ten zuiden van de Sahara voorkomen.

'418576' door erictkindt '418576' door erictkindt

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

2 mal 2 giraffen

erictkindt

in de periode dat wij in het mikumipark waren zagen we heel wat dieren met jongen zoals deze giraffen en twee jonkies. toch zijn ze ook al bijna 2 m groot .

'425713' door erictkindt '425713' door erictkindt

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Bedeesd Tanzaniaantje

erictkindt

in Mikumi zijn de kinderen wel wat blanke toeristen gewend maar toch zijn er heel wat die een beetje bedeesd naar je op kijken als je een foto van hen maakt

'307756' door wwilmsen '307756' door wwilmsen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Zonnestralen en...reg

wwilmsen

Zonnestralen en regenbuien strijden om de aandacht boven Mikumi tijdens een zonsondergang. De landschappen in Selous zijn prachtig. Net voor de grote regentijd ben je zo ongeveer de enige in Selous en omgeving. Aan te raden tijd (begin Maart).

'237805' door hbplaatjes '237805' door hbplaatjes

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Olifantenfront

hbplaatjes

Eén van de parken van Zuid-Tanzania is het Mikumi NP. Dit park is ruim 3.000 km2 en ligt ongeveer 300 km van Dar es Salaam op de hoofdweg naar Zambia. Naast al het bekende grote wild heeft het park ongeveer 370 vogelsoorten en een afwisselend landschap. Tijdens een game drive kwam deze olifantenfamilie onze richting op lopen. Meestal lopen ze achter elkaar, maar nu vormden ze een breed front.

'553010' door JSpauwen '553010' door JSpauwen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Vuma Hill by night

JSpauwen

Binnen het Nationale Park Mikumi kun je overnachten in Vuma Hill Tented Camp. Je hebt een luxe safaritent ter beschikking waar je behoorlijk veel voor moet betalen. Maar dan heb je overdag wel een prachtig ver uitzicht en 's nachts de sfeer en de geluiden van een wildreservaat dichtbij.

'554999' door JSpauwen '554999' door JSpauwen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Oog in oog met...wild

JSpauwen

Deze gnoe laat zich van erg dichtbij bekijken. Normaliter zijn het vrij schuwe dieren, die op de loop gaan voor het geringste gevaar. Blijkbaar zien ze een open terreinwagen niet als een vijand, terwijl dat wel geldt als je uitstapt. In het Engelssprekende deel van Afrika wordt een gnoe een wildebeest genoemd, een naam die geïmporteerd is door de Hollanse Boeren in Zuid-Afrika.

'267876' door Rutger '267876' door Rutger

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Bushbaby

Rutger

Wat een leuke diertjes zijn dit. Erg nieuwsgierig ook. Het mooie vind ik de handen en voeten van deze dieren. Ze lijken heel erg op onze eigen handen.

'230319' door hbplaatjes '230319' door hbplaatjes

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Dichtbij

hbplaatjes

Deze foto is genomen in Mikumi NP. Dit park ligt in Zuid-Tanzania tussen Selous en Ruaha. Wij stonden met de 4x4 boven op een bruggetje/ duiker waar deze jonge leeuw onderdoor wilde lopen. Hij hield ons scherp in de gaten.

'384745' door sandertravel '384745' door sandertravel

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Kijk eens naar het...

sandertravel

Deze groep Impala's hebben de strijd verloren en leven als 1 grote mannengroep bij elkaar in het Mikumi NP. Een groep prachtige koppies bij elkaar.

'379713' door andresenmarianne '379713' door andresenmarianne

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Common Fiscal

andresenmarianne

De foto van de common fiscal ( (laniuscollaris) hebben we gemaakt in het Mikumi NP dit park behoort tot de kring van de wildparken van Tanzania, het word minder bezocht door internationale toeristen Deze vogel is meestal solitair en jaagt op insecten en kleien knaagdieren

'413910' door erictkindt '413910' door erictkindt

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Onopgemerkt

erictkindt

in het dorpje Mikumi gelegen aan het gelijknamige safaripark zijn de bewoners en ook de kinderen wel toeristen gewoon maar toch kijken ze toch nog zo argeloos onschuldig naar het fototoestel van mijn vrouw. dus had ik eens de gelegenheid om haar ongeposeerd (voor mij toch) op de plaats te zetten