Lake Manyara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een wolk flamingo's bij Lake Manyara

Lake Manyara,
Tanzania


Tanzania is mijn allereerste wildlife reis.
Ik geniet van de geuren, de geluiden en vooral de ruimte die je op je beeldscherm nooit zo kan ervaren. De Ngorongorokrater, de Serengeti, Kilimanjoro: al deze namen komen tot leven.
Hier staan we bij Lake Manyara, een zoutmeer waar het park zijn naam aan dankt. Het Nationaal Park ligt aan de voet van de grote Rift Vallei, het park is vooral bekend door de boomklimmende leeuwen die in de acacia bomen klimmen voor wat schaduw, maar laten wij die nu net niet kunnen vinden. Gelukkig zien we veel andere moois, zoals de vele meerkatten (apen),bavianen, nijlpaarden, olifanten, waterbokken, giraffes en zelfs een luipaard.
En dan zijn er de honderden rode flamingo’s die je hier ziet opvliegen. Zij leven van de algen in het meer en krijgen hun rode kleur door de verschillende mineralen in het water.

Zullen we teruggaan om alsnog de boomklimmende leeuwen te zoeken?

Tip:
Ga in het droge seizoen (juli-oktober) voor de grote zoogdieren met jongen, het mountain biken en wandelsafari's.
In het natte seizoen (november-juni) zijn er de vogels en de watervallen. Het water staat dan ook hoog genoeg voor kanotochten. Voordeel: Reizen in dit seizoen is goedkoper. Het regent niet de hele dag, de kleuren zijn intens en je hebt geen last van stof.