Arusha

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Arusha image

Arusha

Arusha
Tanzania
Evstee

Van Nairobi naar Kaapstad Deel IV

Hallo allemaal!

Het is inmiddels al weer een week geleden dat we zijn vertrokken van Zanzibar. Helaas, want ik had best nog wat langer willen blijven!! De laatste nacht hebben we doorgebracht in Stone Town, gegeten in Mercury's Cafe met uitzicht op het water en daarna in een wat vreemde lokale bar beland in een achterafstraatje... Gelukkig wist de rest de weg terug naar het hostel, want anders had ik waarschijnlijk nu nog door Stone Town gedwaald.

De volgende moesten we weer vroeg uit de veren, want om half 10 moesten we de boot terug naar het vaste land hebben. Ik had geleerd van de vorige keer en flink wat te eten meegenomen, zodat ik in ieder geval niet misselijk van de honger 2 uur op de boot zou zitten. En een Primatourtje voor de zekerheid!

Gelukkig ging alles goed en arriveerden we rond 12 uur in Dar El Salaam, waar Steve en Ian al op ons wachten met Barbara (korte uitleg: Barbara is Swahili voor reizen per truck en dus heet onze truck Barbara). We verbleven op dezelfde campsite in Dar, aan het strand en met zwembad. Helaas was ik in Cook Group (= corvee) dus kon ik niet al te lang daarvan genieten... Ik maakte me trouwens wel een beetje zorgen over de Cook Group, want toen we opgepikt werden lag er een enorme vis in een emmer vol ijs in de truck. En ik kan best een visje bakken, maar een snapper van bijna een meter is toch net even wat anders. Tot mijn opluchting hoefden we alleen maar de bijbehorende salades te maken en bekommerde Steve zich om de vis. Koken ging prima, tot Will een enorme meelworn ontdekte in de pasta salade, die waarschijnlijk uit een boom erin was gevallen. We hebben hem er maar uitgeplukt en wijselijk ons mond gehouden tegen de rest van de groep. De vis was overigens heerlijk!

Na het eten vroeg naar bed, want de volgende dag moesten we al om 4 uur vertrekken om de vreselijke ochtendspits in Dar te vermijden. Dat betekende dus half 4 uit bed, tent inpakken en ontbijt onderweg. Sommigen maakten van de gelegenheid gebruik om dan maar de hele nacht door te halen en niet te slapen, wat ik achteraf ook beter had kunnen doen want het was om te smoren in de tent...

Klokslag 4 uur reden we van de campsite, met slingers en ballonnen en hoedjes en al zingend " Happy Birthday" want Lisa was jarig! Jammer genoeg strandden we al na een half uur bij de veerboot die kapot was, waardoor we 45 minuten moesten wachten met de walmen van de vismarkt rond ons... Niet fijn op de vroege morgen!!! Op naar Malawi!!