Senegal stekker

Senegal – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Senegal, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Senegal gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Senegal gebruikt kunnen worden zijn : Type C, D, E en K
Stekker C
Stekker D
Stekker E
Stekker K

Informatie over Senegal

'461691' door carolienduistermaat '461691' door carolienduistermaat

Senegal

Senegal

Net besneden

Net nadat we de grens van Gambia naar Senegal waren gepasseerd zagen we deze groep jongens langs de kant van de weg staan. Onze gids gaf direkt opdracht om te stoppen. Hij vertelde dat deze jongens onlangs waren besneden, dat dit wordt gedaan door de lokale smid en dat ze nu geld moesten inzamelen om deze smid te betalen. Ze zijn al met al ongeveer een maand van huis, afhankelijk van hun herstel en hoe snel ze het geld bij elkaar hebben. Toen we 3 dagen later terug reden stonden ze er nog.

'542000' door keunings76 '542000' door keunings76

Senegal

Senegal

Zebra billen

Fathala wild reservaat ligt iets ten Noorden van de Gambiaanse/Senegalese grens en is goed bereikbaar via de ferry en via een verharde weg vanuit Gambia. Fathala is een Groot Wild reservaat van zo'n 2000 hectare met originele en beschermde Afrikaanse wildernis. Geniet hier van o.a. leeuwen, giraffen, antilopen, zebra's en nog veel meer wilde dieren. Ook vind je hier gigantische Mahonie bomen, hoog savanne gras en de wilde bush. Een bezoek aan dit park met een ranger is een leuke uitstap vanuit Gambia en goed in 1 dag te realiseren.

'554603' door RReintjes '554603' door RReintjes

Senegal

Senegal

Afscheid

Onvergetelijk was ons bezoek aan diverse gemeenschapjes in de binnenlanden van Senegal. Een bezoek aan een schooltje mocht uiteraard ook niet ontbreken. Wat waren ze dankbaar voor de potloden en schriftjes die we meenamen. Ze namen hartelijk afscheid en dat was hartverwarmend.

Bekijk alle Senegal foto's en tips