Senegal

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Senegal image

een superdeluxe fly-in safari

Senegal
Afrika
Elstijssen

een superdeluxe fly-in safari

VAN SCHIPHOL NAAR JOHANNESBURG 3 APRIL 2007 (DAG 1)
Ik heb gisteren telefonisch ingecheckt en zo lukte het om plaatsen bij de nooduitgang te krijgen. En waar zitten we nu???? Yes in de Business Class. Had bij de gate aangegeven, dat wanneer het toestel overboekt was we graag in de business wilden. Mijn plaats bleek dubbel geboekt en dus werden we uitgenodigd om in de Business Class plaats te nemen. Is dit “een goed begin is het halve werk”?
Precies 11.06 gingen we de lucht in. Champagne en nootjes en ondertussen het menu voor onze 3-gangen lunch samenstellen. We kozen als voorgerecht de Pekingeend, als hoofdgerecht nam ik de pittige grote garnalen en Evert de runderfiletreepjes, lekkere wijn en voor allebei een kaasplateau (met voor mij een portje) en koffie met bonbons toe. Om 21.15 landden we in Jo’burg. Meteen na de gate en nog voor de douane werden we opgewacht. Versneld werden we overal doorheen geloodst. We liepen in een paar minuten naar ons hotel, dat pal naast de luchthaven ligt. Airport Sun is één van de hotels van de Intercontinental Group. Luxe (zaken)hotels en in dit geval heel praktisch, maar niet onze smaak. Om 22.10 waren we op onze kamer die uitkeek op het luchthavengebouw.

VAN JO’BURG NAAR WINDHOEK (DAG 2)
Een niet zo geweldige nacht en om 7 uur op. Onze superdeluxe fly-in safari kan beginnen. Na het ontbijt namen we met een medewerkster van Livingstone Safari’s nog wat zaken door en werden we naar het vliegveld gebracht. Tegen 9 uur waren alle formaliteiten achter de rug. Boarding om 10.10, dus nog tijd om te winkelen. Op de luchthaven zijn een paar leuke souvenirwinkels. Kopen was er niet bij vanwege het maximale gewicht (15 kg pp inclusief handbagage) voor de vlucht naar de NamibRand. We vertrokken om 11.05 en na iets meer dan 11/2 uur arriveerden we om 11.45 in Windhoek. Namibië ligt meer westelijk en het is er 1 uur eerder dan in Zuid-Afrika en Nederland. Papieren invullen voor onze visa en na douane en koffers was het wachten op onze transfer. Echt fit voelden we ons niet, dus bleven we in het hotel en lieten Windhoek (inclusief een aantal fikse regen- en onweersbuien) voor wat het was. Tijdens de terugreis overnachten we weer in Windhoek en kunnen dan alsnog de stad in.
Hotel Heinitzburg is een luxe hotel, een kasteeltje dat tegen een heuvel boven de stad ligt. Het uitzicht over de stad - zeker ’s avonds wanneer alle lichtjes branden - is mooi, de kamer sfeervol ingericht, het personeel aardig, maar verder is het nogal formeel en saai. Dit geldt vooral voor het restaurant. We kregen van de receptie een kledingadvies mee: geen jeans, geen sneakers en geen open schoenen. Wel smart casual en wat ik bij aankomst aan had, kon ik volgens de receptie probleemloos in het restaurant dragen. Niet te geloven, want ik had een (weliswaar smaakvol) trainingspak aan!!! Toch kwamen er ’s avonds even zo goed mensen eten met stevige sandalen aan. (Had ik nu toch maar mijn slippers aan gedaan.) Het personeel stond in een rij naast elkaar voor zich uit te staren om op elk moment in actie te kunnen komen. Het eten was oké, maar wat mij betreft ook wel wat zwaar.