Senegal Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Alternatieve Dakar-rally

Gepubliceerd: 18 mei 2008 0
Hubert Auriol, voormalig drievoudig kampioen van de Dakar-rally, vindt het zo jammer dat de officiële Dakar race naar Zuid-Amerika is verplaatst, dat hij van plan is om een alternatieve race door Afrika te organiseren.
Door: evanruiten
De woestijnrally van Auriol zal net als de Dakar-rally vijftien tot zeventien dagen duren. Deelnemers rijden rond op motoren, (vracht)auto's en quads. Het initiatief van Auriol komt als een reactie op de verplaatsing van de officiële Dakar-rally naar Zuid-Amerika. De rally werd een dag voor de start afgeblazen vanwege terreurdreiging in Mauritanië. Hier kwamen in december vier Franse toeristen bij een aanslag om het leven.

Startplaats onbekend
Nog niet alle details van de alternatieve Dakar race zijn prijsgegeven. De precieze route is nog onbekend, maar zal in 'een grote Europese stad bij de Middellandse Zee' starten en lopen door Marokko, Mauritanië en Senegal, met als eindpunt de hoofdstad Dakar. De exacte startdatum is ook nog niet bekend, maar de geruchten gaan dat deze op 2 januari valt. Dat zou betekenen dat rallyteams een keuze moeten maken tussen afreizen naar Zuid-Amerika of West-Afrika.

Schijnwerpers op West-Afrika
Hubert Auriol verklaarde aan de pers: 'Dit project doe ik uit passie en liefde voor deze gebieden en hun bevolking. De race zal zonder twijfel een groot sportief en vriendelijk evenement zijn dat de schijnwerpers op West-Afrika zet, zodat de hele wereld kan zien wat voor fantastisch continent dit is.' In 1981 en 1983 won Auriol de Dakar-rally op de motor. In 1992 wist hij weer de hoofdprijs te pakken, dit keer per auto.

De officiële Dakar-rally start op 3 januari in 2009 in Zuid-Amerika en zal door Argentinië en Chili voeren. De terugkeer van de officiële race naar Dakar wordt niet voor 2011 verwacht.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Senegal artikelen

In beeld: ’s werelds kleurrijkste meren

Bij sommige meren lijkt het net alsof er een flinke bak verf doorheen is gegooid om die bijzondere kleur te krijgen. Niks is minder waar. Het water dankt haar kleur aan de natuur. Columbus brengt acht meren met alle kleuren van de regenboog voor je in beeld.

Bij sommige meren lijkt het net alsof er een flinke bak verf doorheen is gegooid om die bijzondere kleur te krijgen. Niks is minder waar. Het water da...

Senegal, Afrika

Dankzij de opzwepende klanken van Youssou N’Dour geniet Senegalese muziek wereldfaam. Wie in het West-Afrikaanse land de muziek achterna gaat, duikt diep in de cultuur van haar bevolking – een fascinerende mix van Afrikaanse traditie en moderne westerse invloeden.

Dankzij de opzwepende klanken van Youssou N’Dour geniet Senegalese muziek wereldfaam. Wie in het West-Afrikaanse land de muziek achterna gaat, duikt d...