Windhoek

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Windhoek image

Rondreis door Namibië en Botswana met 4x4 dubbel cab met daktent

Windhoek
Namibië
Rencontheirway

Rondreis door Namibië en Botswana met 4x4 dubbel cab met daktent

Windhoek
24 april 2014
We zijn er, Namibië!!
Soepele vlucht met lekker veel ruimte dus allebei ook redelijk geslapen. 0500 plaatselijke tijd, uurtje vroeger dan in Nederland, zijn we geland op Hosea Kutako. Transfer naar t guesthouse stond al te wachten.
Van t vliegveld naar ons Vondelhof guesthouse was 40 kilometer, maar zelfs nu al een giraf gezien!! En een troep loopvogels midden op de weg.
Het grote Afrikaanse avontuur is begonnen.
We doen nu een ontbijtje en dan komt de plaatselijke reisagent met onze vouchers en overige informatie.
29 april 2014
Grote tegenslag in walvis bay, onze rugzak uit de auto gestolen terwijl we voor een kruising stonden te wachten. Pas toen we weer optrokken merkten we dat de deur achter open stond. Niets meer te zien natuurlijk. In de tas zaten onze paspoorten dus nu is de vraag kunnen we wel verder en zo ja hoe en wanneer?
In walvis bay aangifte gedaan en doorgereden naar Swakopmund waar we hebben overnacht. Heen en weer gebeld en gemaild met de ambassade in Pretoria Zuid-Afrika, in Namibië is alleen een honorair consul. Status vandaag is dat we morgen of overmorgen een laisez-passez krijgen waarmee we verder kunnen. Niemand kan echter garanderen dat we Botswana er mee in en uit kunnen.
Mooi klote, maar we houden hoop dat we verder kunnen.
Voor walvis bay hebben we twee mooie nachten in onze autotent gehad in de Sossusvlei. Een uitgestrekt gebied met rode zandduinen, hele mooie vergezichten en zonsopgangen levert dat op.
Tent opzetten en opbreken was zo gepiept en het slaapt best lekker.
Op de braai ons eigen stukje vlees gebakken en genoten van een mooie sterrenhemel.
Vandaag zitten we dus weer in windhoek, uitstapje gemaakt naar het Daan Viljoen park. Mooie oefening voor het 4×4 rijden, wat een hobbelwegen!!!
Nu maar even afwachten wat morgen ons brengt, tot de volgende mail.