Walvisbaai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zit mijn staart wel goed?

Walvisbaai,
Namibië


De living desert tour, is een van de meest indrukwekkende tours die ik in Namibië heb gedaan. Je gaat met een ervaren gids en een 4x4 door de woestijn. Hij zoekt verschillende dieren voor je die hun leven aangepast hebben aan het harde leven in een woestijn. Je ziet de dieren niet zomaar oversteken net als in Etosha, maar het zijn kleine dieren, die soms zelfs onder het zand verstopt zitten. De gids die wij hadden, Johnny, kon goed sporen lezen en vond voor ons een sidewinder slang, verschillende Namib desert beatels, hagedissen, gekko, soort worm en een hele mooie kameleon. Niet alleen de dieren zijn indrukwekkend, de omgeving is dat zeker ook. De zandduinen waar je doorheen gaat zijn echt adembenemend mooi!

Je bent er ongeveer een halve dag zoet mee, maar is echt een prachtige ervaring.
Je krijgt onderweg 1 drankje naar keuze, maar het is raadzaam om op een hete dag zelf ook iets van water mee te nemen. In de hitte van de woestijn is wat extra water geen luxe!

Wij deden de tour bij Living Desert Adventures http://www.livingdesertnamibia.com/index.html en de kosten zijn 650 Rand per persoon (op dit moment ongeveer €50)