Walvisbaai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Marine dune day

Walvisbaai,
Namibië


Vanuit Walvisbaai kun je een prachtige tour maken langs de mooie kust van Namibië. Niet alleen bij Cape Cross kun je veel zeeleeuwen zien, ook hier lagen ze prachtig voor de vuurtoren. Gelukje was dat deze pelikaan zo vriendelijk was ook even voorbij te vliegen!

Aanraders zijn echt om een Marine-dune day in te plannen: Dit is de hele dag. 's Morgens vertrek je met een bootje richting Sandwich Harbour. Op de boot zie je vrijwel zeker dolfijnen, zeeleeuwen, maar er is ook veel kans op walvissen, pelikanen, flamingo's en heel veel vogels. na de boottocht ga je midden in de woestijn van boord, waar tafels gedekt staan met champagne, heerlijke verse vis, oesters en nog meer lekkers. Na de Lunch ga je in een 4x4 auto de duinen door. Een onvergetelijke dag, en het geld meer dan waard!

Wij gingen met Mola-Mola tours en vonden het erg goed geregeld
http://www.mola-namibia.com
De kosten zijn N$ 1650,- per persoon en daar zitten drankjes bij inbegrepen en een heerlijke lunch met oesters en andere bijzondere dingen op het strand.
Mola-Mola, bied voor degene met een kleiner budget of minder tijd ook halve dag tours aan. Hier doe je alleen het eerste deel van bovenbeschreven tour.