Namibië Visum

Als je op reis gaat naar Namibië, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Namibië nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Namibië heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Namibië bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Namibië overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Namibië gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Nieuwste Columbus-boek is uit! Bestel "50 Onvergetelijke Roadtrips" nu voor € 14,95 in plaats van € 18,95 + gratis verzending.
Nieuwste Columbus-boek is uit! Bestel "50 Onvergetelijke Roadtrips" nu voor € 14,95 in plaats van € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Namibië is Windhoek.
Aantal inwoners in Namibië: 1,9 miljoen.
Oppervlakte van Namibië: iets groter dan Frankrijk.
De reistijd naar Namibië is 12:00.
Gesproken Talen in Namibië: Engels, Afrikaans, Duits en Oshivambo.
Aanvlieghaven(s) van Namibië: Walvis Bay (WVB), Windhoek (WDH).