Sossusvlei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sossusvlei image

Roadtrip naar Namib Naukluft NP

Sossusvlei
Namibië
EvelineVanPutten

Roadtrip naar Namib Naukluft NP

5 juni – Vanaf de Kalahari naar Namib Naukluft NP
We hebben vannacht heerlijk geslapen! Het was wel koud buiten, maar gelukkig konden we onszelf goed warmhouden door de fleecedeken die Eveline had meegenomen én onze nieuw gescoorde thermo-ondergoed en mutsen. We werden een paar keer wakker van beestjes die over onze tent liepen, super grappig! Toen we vanmorgen de tent open ritsten, hadden we een prachtig uitzicht op de Kalahari, de half-woestijn. Wat is het hier toch mooi! Na het douchen hebben we onze tent weer ingeklapt (wat eigenlijk verrassend snel ging!) en zijn we weer verder gereden naar het westen. Terwijl we nog over de gravelroad in de Kalahari reden, zagen we een aantal oryxen staan. Wow! Wat een beesten! En die lagen gister op ons bord ;-)

Even later waren we bij Mariental, een ‘stad’ voor Namibische begrippen. Hier hebben we boodschappen gedaan, want daar hadden we gister geen zin meer in. Wat een supermarkt was dat zeg! De Nederlandse Jumbo is er niets bij! Een stukje verderop hebben we langs de kant van de weg geluncht. Vervolgens reden we verder over de kaarsrechte geasfalteerde wegen, uitkijkend op het mooie landschap. Het is zo’n uitgestrekt landschap, zo mooi! Bij Maltahöhe werd de asfaltweg ineens een gravelroad. Hoewel onze snelheid flink omlaag ging, werd het uitzicht alleen maar mooier. We reden dwars door het Tsaris gebergte. Fantastisch mooi! Na elke bocht zag je weer iets anders. Wow! Wow! Wow! Eenmaal over de pass, moesten we nog een heel stuk, wat ook gravelroad bleek te zijn.

Rond een uur of 4 kwamen we eindelijk aan op Sesriem Camping in het Namib Naukluft National Park. We kregen een plek toegewezen achter op de camping met werkelijk een prachtig uitzicht! We hebben gelijk onze tent maar opgezet, nu het nog licht was. Dit is overigens met licht een stuk makkelijker! Terwijl Eveline een gezellig zitje creëerde, richtte Gerben zich op de barbecue. Helaas hadden we een plek zonder braai, dus met behulp van stenen, houtskool en aanmaakblokjes kregen we toch een mooi vuurtje. De zon ging langzaam onder en voordat we daadwerkelijk gingen eten was het aardedonker. En toen was het pas 6 uur… Apart hè! Na het eten hebben we geprobeerd van de barbecue een kampvuur te maken. Ondertussen verscheen er weer een prachtige sterrenhemel! We hebben de foto’s en filmpjes van de afgelopen dagen terug gekeken en zijn daarna vroeg naar bed gegaan. Je hebt ook weinig keuze… het is donker en het wordt steeds kouder. Daarnaast moeten we morgen ook erg vroeg op…!

Foto's

1663d.jpg
1663d.jpg
EvelineVanPutten