Sossusvlei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sossusvlei image

Ballonvaart over Sesriem Canyon

Sossusvlei
Namibië
WKerkhof

Ballonvaart over Sesriem Canyon

Vandaag is het dan eindelijk zover. Na er al maanden naar uit te hebben gezien staan we nu om 5 uur naast ons bedje om om 5.45 uur bij Sesriem Campsite te staan waar we worden opgehaald voor een ballonvaart! Het is natuurlijk erg vroeg maar voor zo’n mooie ervaring moete je natuurlijk wel wat over hebben!
We stappen in het busje dat klaar staat bij de ingang van de campsite, rijden naar een paar andere lodges want we moeten nog een paar mensen ophalen. Helaas heeft iemand zich verslapen en is het erg lang wachten op deze mensen…. Maar goed gelukkig zijn zij ook van de partij en kunnen we gaan.

In de verte zien we twee ballonnen klaarstaan en zodra we aankomen gaat de eerste de lucht al in, aangezien we rijkelijk laat zijn. Ook wij kunnen redelijk snel het mandje in en na een korte uitleg zijn we weg. We varen over een prachtig landschap, ruig en desolaat. De zon is nog maar net boven de horizon en dat geeft het landschap een schitterende warme gloed! De wind staat niet de richting van de rode zandduinen op, maar onze Duitste pilote probeert ons zo dicht mogelijk over de Sesriem Canyon te laten varen. Wat ook een schitterend gezicht is, zo dicht over deze kloof te varen.

Wat erg leuk is, is dat we met twee ballonnen in de lucht zijn. Daardoor staat niet alleen het landschap waar we overheen varen op de foto, maar natuurlijk af en toe ook een luchtballon.
De uizichten zijn adembenemend! Wat een geweldige manier om het landschap hier vanuit de lucht te kunnen verkennen. Het enige geluid wat je hoort is het klikken van camera’s en af en toe een stoot gas om de ballon in de lucht te houden. Het voelt heel rustig en vredig aan zo hoog vanuit de lucht. Iedereen is duidelijk onder de indruk, zo ontzettend stil is het in ons mandje!

Na een schitterende vaart landen we recht langs deze mooie canyon waar de ontbijttafels klaar staan voor een overheerlijk en luxe champagne ontbijt!

Lang hebben we hier naar uitgekeken, maar nog veel langer gaan we hier van na genieten! Wat een onvoorstelbare en onvergetelijke ervaring!

Voor meer info zie mijn tip: Ballonvaart over Sossusvlei

Foto's

b9351.jpg
b9351.jpg
WKerkhof
b320b.jpg
b320b.jpg
WKerkhof
46544.jpg
46544.jpg
WKerkhof