Namibië

Namibië is een land in het zuiden van Afrika, gelegen aan de kust van de Atlantische Oceaan en telt meer dan twee miljoen inwoners. De aangrenzende landen zijn Zuid-Afrika, Angola en Botswana. Naast de ongerepte natuur staat Namibië ook bekend als één van de landen in Afrika die het schoonst en veiligst is. Het heeft de meest adembenemende landschappen van Afrika en een rondreis is een goede manier om het land te verkennen.

Voor het grootste deel bestaat het Namibië uit een woestijnklimaat. Dit zorgt voor verschillen tussen de temperaturen overdag en ’s nachts. Zo kan het overdag al snel oplopen tot boven de 30 graden, terwijl de temperatuur in de nacht weer daalt naar rond het vriespunt. De hoger gelegen gebieden hebben een hooglandklimaat.

In de centrale hooglanden ligt de hoofdstad is Windhoek . De stad kan een beetje Duits voelen, nog vanuit de tijd dat Namibië een kolonie van Duitsland was. Lopend door het centrum kom je vele koloniale gebouwen tegen, maar ook pastelkleurige moderne gebouwen. Je kunt de stad eveneens verkennen door een citytour te maken. Bezienswaardig zijn de Christuskirche, het parlamentsgebouw en het museum dat gevestigd is in een oud fort genaamd de Alte Feste.

In de kustplaats Swakopmund wordt tot op de dag van vandaag nog Duits gesproken. Vanuit Mariëntal worden woestijnexcursies gedaan naar de Kalahari. Het kleurrijke vissersdorp Lüderitz beschikt over een van de beste havens. Je kunt vanuit deze plaats ook diverse excursies maken naar bijvoorbeeld Diaz Island of naar het verlaten diamantengebied Kolmanskop .

Het Etosha National Park is een van de grootste natuurparken van het zuiden van Afrika. zult je ogen uitkijken en ontelbare wildsoorten spotten, zoals zwartkop impala's, leeuwen, olifanten en zebra’s. Ook de enorme Etosha Pan, een zoutpan, mag je niet missen. Aan de rand van de zoutvlakte verzamelen zich in de wintermaanden wilde dieren en zo’n 340 vogelsoorten. In de regentijd, als de pan volloopt met water, is het de thuisbasis voor veel watervogels. In het park liggen meerdere toeristenkampen.

Een van de oudste woestijnen ter wereld, de Sossusvlei is ook een bezoek waard. Beklim de zandduinen en geniet van het prachtige uitzicht over de woestijn. Maak een lange wandeltocht bij de Fish River Canyon die op sommige plekken 550 meter diep is, wordt ook wel de grootste canyon op het zuidelijk halfrond genoemd. De stilte en leegte van het gebied zijn overweldigend. Verlaat ook de bewoonde wereld en ga naar de Skeleton Coast , waar massa’s scheepswrakken en menselijke skeletten liggen.

Namibië is een fascinerend en groot land, wil je het hele land zien zul je wat af moeten reizen … maar dan heb je ook wat!

Informatie over Namibië

Alle highlights van Namibië

Beste foto's & tips van Namibië

'501340' door deerik '501340' door deerik

Namibië

Namibië

Epupa Falls

deerik

Vanaf een viewpoint gezien het ruigste stuk van de Epupa falls, op de grens met Angola. Een mooie baobab warm uitgelicht door het warme zonlicht vlak voor zonsondergang. Toen wij er waren vlogen er helikopters af en aan. Een toerist had t in zijn hoofd gekregen, een stuk stroomafwaarts, naar de overkant te zwemmen. Dom want er zitten daar veel xxl krokodillen. Dagen later hebben ze een stukje van hem terug gevonden. Ja... wel aan de overkant, maar zeker niet zoals hij in gedachten had...

'485916' door hbplaatjes '485916' door hbplaatjes

Namibië

Namibië

Namib op zijn mooist

hbplaatjes

Eén van de hoogtepunten van Namibië is een bezoek aan de Namib woestijn. Op allerlei manieren kan je daar een excursie maken naar Sossusvlei. Deze vlei (een droog meer, waar af en toe water in komt) ligt ongeveer 60 kilometer van Sesriem. De eerste 55 kilomer zijn asfalt, maar de laatste 5 kilometer zijn heel diep fijn zand. alleen te doen met een goede 4x4. Net voordat je bij Sossusvlei komt ligt de Dode vlei. Niet te zien vanaf het pad, maar er is een parkeerplaatsje met vieze toiletten. De Dode vlei krijgt geen water meer en de bomen zijn afgestorven, maar niet verrot. Wij hadden het geluk dat er wolken waren, maar ook zonder dat vind ik de Dode vlei mooier dan Sossusvlei. De Namib op zijn mooist.

'514240' door deerik '514240' door deerik

Namibië

Namibië

International Cheetah

deerik

De eerste stap om een probleem op te lossen is te erkennen dat er een probleem is. Daarom deze dag om even wat extra aandacht te vragen voor dit prachtige dier. Hun aantal is de afgelopen eeuw afgenomen van zo'n 100.000 naar nu nog slechts 10.000 exemplaren. Dit door de oprukkende mensheid waardoor hun naturlijke habitat steeds kleiner wordt, maar nu ook door de klimaat veranderingen.

Praktische informatie over Namibië

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  half maart tot half april & oktober tot half december
 • Internet extentie
  na
 • Hoofdstad
  Windhoek
 • Aantal inwoners
  1,9 miljoen
 • Oppervlakte
  iets groter dan Frankrijk
 • Reistijd
  12:00
 • Talen
  Engels, Afrikaans, Duits en Oshivambo
 • Religie
  christendom
 • Tijdsverschil
  geen
 • Tijdverschil
  geen
 • Telefooncode
  264
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief, maar wees waakzaam
 • Visum
  visum bij verblijf langer dan 3 maanden
 • Douane
  visum bij verblijf langer dan 3 maanden
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts
 • Aanvlieghaven
  Walvis Bay (WVB), Windhoek (WDH)
 • Nationale feestdagen
  21 maart Onafhankelijkheidsdag4 mei Cassinga Dag, 26 december Familiedag

Kaart van Namibië en omgeving

Namibië: wachten op water

Ik ben dol op woestijnen. De droge hitte, de vergezichten, de afkoeling 's avonds en de schitterende nachtelijke sterrenhemels hebben mij verliefd gemaakt op dit bijzondere landschap.

Ik ben dol op woestijnen. De droge hitte, de vergezichten, de afkoeling 's avonds en de schitterende nachtelijke sterrenhemels hebben mij verliefd gem...

Blog van de week: Bombarie op safari

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week neemt Reisreporter neretslok ons mee op safari in Etosha. Net op het moment dat hij oog in oog met een neushoorn staat, gaat zijn telefoon…

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week neemt Reisreporter neretslok ons mee op safari...

4 dieren die je moet zien voordat ze uitsterven

Een schrikbarende 40 procent van alle levende wezens op aarde wordt bedreigd met uitsterven. Als reiziger ben je niet per se mede oorzaak van het probleem. De mooiste wildlifereizen zijn duurzaam en geven je zelfs de kans om te helpen het tij te keren.

Een schrikbarende 40 procent van alle levende wezens op aarde wordt bedreigd met uitsterven. Als reiziger ben je niet per se mede oorzaak van het prob...