Kaokoland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kaokoland image

Kaokoland

Kaokoland
Namibië
WKerkhof

Opuwo en Camp Aussicht

Vandaag rijden we vanuit Rustig Toke Lodge, net buiten de Galton Gate, naar Camp Aussicht.
Via de C35 en de C41 komen we eerst in Opuwo aan. Hier willen we even tanken, wat boodschappen doen en een kleine lunch nuttigen. Zodra we stoppen worden we omringt door prachtige mensen…. Allemaal willen ze je wat verkopen. We hadden wel verwacht dat we hier al Himba en Herero mensen zouden zien, omdat dit in veel reisgidsen geschreven stond, maar dit had ik echt niet verwacht. Iedereen wil wat van je, en als je van eentje wat koopt staan ze allemaal om je heen om ook hun goederen te kunnen verkopen…. Onze vrienden dompelen zich helemaal in het verkoop geweld, terwijl wij ons een beetje afzijdig houden en een stukje verder lopen, waar moeders met hun kindjes achter kleine kraampjes staan met snoepgoed. Hier krijgen we tenminste een beetje lucht…. Deze vrouwen zijn heel vriendelijk, we vragen hun waar ze wonen, hoeveel kindjes ze hebben en natuurlijk ook of we wat foto's mogen maken. Geen probleem! Als de drukte om onze vrienden heen wat minder is geworden voegen we ons weer bij hun en kopen ook enkele armbandjes en andere souvenirs.

Na wat boodschappen en een sandwich rijden we snel door over de C43 richting Sesfontein. Na een prachtige weg van ongeveer 70 km zien we onze aflag naar Camp Aussicht. Zou dit het echt zijn, vragen we ons af. Vanaf de hoofdweg moeten we door een soort drooggevallen rivier met grote stenen, en die weg die we daarna zien is ook niet echt heel comfortabel. Gelukkig hebben we een 4x4 en voorzicht steken we de rivier over. Aan de andere kant hangt een zelfgemaakt bord waarin verontschuldigd wordt voor de slechte weg, en hoe verder we rijden hoe meer van die grappige bordjes we tegenkomen. Na ongeveer 5 km rijden komen we bij Camp Aussicht aan en worden hartelijk ontvangen door Marius. Marius heeft alles hier zelf opgebouwd, van het huis, de slaapkamers, een lookoutdeck tot de weg naar zijn Camp aan toe. Er zijn 4 slaapkamers en een campingplaats. Verder ontbijt en dineer je bij Marius aan tafel. Alles is hier ecologisch verantwoord. Zoveel als kon is van gebruikt materiaal, de toiletten zijn zelf gebouwd met een prachtig uitzicht, het water om te douchen is opgevangen regenwater wat overdag in zwarte jerrycans in de zon staat op te warmen (dus aan te raden om pas 's avonds een douche te nemen) zelfs het drinkwater is opgevangen regenwater. Het is hier heerlijk rustig, vredig en back to basic.

Camp Aussicht is zoals ik eerder al schreef compleet zelf opgebouwd door Marius Steiner. Hij is opgegroeid in Namibie, spreekt vloeiend Afrikaans, Duits en Engels, maar ook goed Nederlands en Zemba (taal van de Hima bevoling).
Marius' vader had hier op deze schitterende afgelegen plaats een mineraal mijn ontdekt en is hier gaan zoeken naar edelstenen. Marius, altijd al gefascineerd door edelstenen heeft zich bij hem gevoegd, en heeft het werk afgemaakt. Hij heeft zelf zijn eigen mijn gegraven en daar prachtige edelstenen uit gehaald. Nu is de mijn leeg, maar je kunt hem samen nog wel met hem bezoeken. Op een klein stukje van het huis ligt de mijn, waar je zelfs even naar binnen kunt (als je niet bang bent voor vleermuizen).