Etosha

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Etosha image

Leeuwen doezelen in de zon

Etosha
Namibië
Saskiahamminga

Leeuwen doezelen in de zon

Rondrijden door Etosha National Park is een waar feest: speuren naar alle verschillende soorten wildlife, de enorme vlaktes, de rust, geweldig.

Etosha is met een oppervlakte van 22.000 hectare één van de grootste wildparken van Afrika. De naam komt van de gelijknamige zoutpan van 5000 km2. Het is deze zoutpan met waterbronnen waardoor dieren hier naartoe trekken. Doordat er weinig bomen zijn is het eenvoudig om hier 'groot en klein wild' te spotten.

Zodra je het enorme park inrijdt zie je de eerste dieren al: bijzondere vogels, grote groepen zebra's, wildebeesten, antilopen of langsrennende giraffen. Wat genoten we. Steeds weer stopten we om een foto te maken, in alle stilte zebra's te bekijken of stapvoets rijdend rond te speuren. We zien olifanten rollend in het stof, een neushoorn in de verte op de vlakte.

Tot we opeens merken dat de auto een beetje scheef rijdt en lijkt te hobbelen...Oh nee, een lekke band! En het toeristenkamp Halali, waar we die nacht zullen slapen, is nog best een stuk rijden. Snel denken we na. Geen andere auto in de omgeving te zien. Maar overal wordt je erop gewezen "verlaat uw voertuig niet", "pas op"; dit terrein is 'serious business'.
Na even aarzelen stapt mijn man even snel uit de auto om de schade op te nemen en de band even te bekijken. Hij loopt een rondje om de auto en schopt tegen de iets plattere band. Het lijkt mee te vallen, we gokken het erop dat we het kamp al hobbelend wel halen. Daar laten we de band wel vervangen of repareren.
Als mijn man weer is ingestapt en we hobbelen langzaam verder, kijk ik links uit mijn raampje. Oef...dat is even schrikken....Op nog geen 30 meter afstand ligt de familie Leeuw....heerlijk doezelend in het zonnetje...