Etosha

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Etosha image

Wildlife in Namibië

Etosha
Namibië
TravelManiacs

Wildlife in Namibië

Gejuich klinkt op uit de auto als we de grens passeren. We zijn in Namibië! Voor het eerst deze reis betreden we een land waar we eerder zijn geweest. West-Afrika ligt achter ons; gedaan, overwonnen, doorstaan. Wat een ongelofelijk gevoel.

Warm water
In de plaats Ruacana vinden we een echte camping. Sinds noord-Senegal zijn die al uit het straatbeeld verdwenen en ik loop rond als een enthousiast kind in de speeltuin; “We hebben een eigen waterkraan! Joh, een heel keukenblok voor onszelf!” En als klap op de vuurpijl; “Er is een douche met WARM water!”

Tijd, geduld en geluk
Nu we in Namibië zijn, kriebelt het bij mij direct; tijd om dieren te spotten. Op naar Etosha National Park. Tijd, geduld en geluk blijken de sleutelwoorden in de dagen die volgen. Voor het eerst gebruiken we onze auto als safarivoertuig. Zodra de zon opkomt en het hek open gaat, rijden we naar een waterplaats. Jeroen schuift de ramen open, ik smeer een boterham. Jeroen speurt de omgeving af met de verrekijker. Met een kop thee installeer ik me op de bank, camera in de aanslag. Afwachten maar. Het geopende dakluik biedt 360 graden vrij zicht en dus ideaal voor ongestoorde foto- of filmopnames. Giraffen kijken nieuwsgierig toe, gemsbokken blijven argwanend staan en wrattenzwijnen slurpen op hun knietjes het benodigde vocht naar binnen.

Na een paar uur verkassen we naar een andere waterpoel. Jeroen bakt een eitje voor de lunch, ik werk aan mijn reisverslag, Jeroen leest. Intussen genieten we van de passerende en drinkende springbokken, zebra’s, impala’s en een kudde modderende olifanten. Lees het hele verhaal >

Foto's

a2a76.jpg
a2a76.jpg
TravelManiacs
909df.jpg
909df.jpg
TravelManiacs
f3699.jpg
f3699.jpg
TravelManiacs