Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Onaards licht

Centraal Namibie,
Namibië


Op het laatste moment hadden we Erindi GR in onze reisplannen opgenomen. Dit privé wildpark van 750 km2 bestaat nog niet zo lang. Het ligt ongeveer 2 uur rijden ten noorden van Windhoek.
Het park heeft 1 lodge - Old Traders Lodge- en een luxe camping - Camp Elephant-. Je mag er niet zelf rijden. De game drive doe je met andere gasten. Bij de lodge is dat in 4x4 safarivoertuigen en bij de camping in carters (omgebouwde vrachtauto).
De lodge is redelijk groot (ong. 50 kamers) met een groot en erg goed restaurant. Top is het grote zonnedek bij het restaurant aan een waterplaats.
Onderdeel van de avond game drive is de sundowner. Hiervoor waren we een heuvel opgereden en hadden we een prachtig uitzicht. Het was eind november en in die tijd vallen er af en toe buien. Deze avond ontwikkelde zich een geweldig onweer. Terwijl aan de ene kant de zon nog warm licht over de vlakte strooide kwamen aan de andere kant de wolken snel opzetten. Deze ontwikkeling konden we mooi volgen met een biertje en een knabbeltje. Het licht was vreemd, warm, broeierig en geladen. Even later stelde de gids voor om terug te gaan en dat was maar goed ook, want we waren net terug voor het los barstte.