Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lekker bekkie bij CCF

Centraal Namibie,
Namibië


Het CCF (Cheetah Consevation Fund) vlakbij Otjiwarongo is een internationaal leidende organisatie die zich hard maakt om de cheetah in het wild van uitsterven te redden

Door onderzoek hebben ze een prachtig uitgebreid plan opgesteld.
Er wordt veel aandacht besteed aan educatie. Boeren worden bezocht met tips om hun vee beter te beschermen. Turkse honden worden bij boeren als pup geplaatst zodat ze een band met het vee krijgen en deze op latere leeftijd weer beschermen door voornamelijk hun imposante grootte.
Maar ook op scholen worden hele lessen gegeven over hoe belangrijk de cheetah is en hoe iedereen hun steentje kan bijdragen in het behoud hiervan!

De organisatie heeft al meer dan 900 succesverhalen van dieren die ze terug konden plaatsen in het wil. Natuurlijk kan dit helaas niet met alle dieren. Sommige zijn wees en hebben niet leren jagen, anderen zijn ziek of hebben andere gebreken. Deze dieren worden goed verzorgd en zitten in een hele grote omheinde omgeving!

Als toeristen kun je het centrum ook bezoeken, kijk voor prijzen, etc even op de website http://cheetah.org/ Het is niet alleen mooi de cheetah's te zien, je leert ook heel veel over hun gedrag in dit centrum!
Het is zeker de moeite waard om hier een stop te maken wanneer je naar bijvoorbeeld Etosha gaat. Niet alleen leuk voor jezelf, maar je helpt deze prachtige organisatie ook enorm en daardoor natuurlijk ook de cheetah!