Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Namibie image

Panaroma Hiking Trail door Gaub gebergte

Centraal Namibie
Namibië
EvelineVanPutten

Panaroma Hiking Trail door Gaub gebergte

8 juni – Panaroma Hiking Trail
Vandaag stonden we op toen het licht werd. Vanaf onze tent hadden we een mooi uitzicht over de vallei, de bergen en de zonsopgang. Omdat we zin hadden in een warme douche, is Gerben uit de tent gesprongen om het vuur aan te maken waardoor de douche warm water zou hebben. Een half uur later hadden we inderdaad warm water. Door de halve deuren hadden we ook tijdens het douchen een fantastisch uitzicht. Na het ontbijt zijn we naar de lodge gereden voor onze trail. Vandaag stond de Panaroma Trail op het programma. Het eerste stuk was weer naar de Lion King en het uitzicht blijft fantastisch. Deze keer liepen er ook zebra’s en oryxen in de vallei. Ook wij moesten dwars door deze vallei heen. Aan de andere kant van de vallei begon het klimmen en klauteren. De trail was een prachtige route over de rotsachtige bergen heen. Na elke berg kwam er weer een ander fantastisch uitzicht! De uitdaging bij deze trail zat hem vooral in het vinden van de route-bordjes. Deze bordjes waren eigenlijk witte stippen of witte pijlen op de rotsen. Nu waren er ook veel witte rotsen en witte stenen… We liepen regelmatig een stukje verkeerd, maar dit was vaak geen straf!

Op een gegeven moment daalden we een flink stuk, wat echt handen-en-voeten-werk was. Eenmaal beneden kwamen we in de droge rivierbedding terecht. We liepen een aardig eindje over de bedding heen. Lastig lopen, aangezien dat grotendeels uit zand bestaat. Een tijdje later konden we eindelijk weer de bedding uit en begon het klimmen weer. Voor de zoveelste keer waren we de witte stippen weer kwijt, maar ineens zag Eveline iets wits. Toen we er naar toe liepen, bleek dit geen stip te zijn, maar een ruggenwervel. Een stukje verder lag een bovenbeenbot. En toen zagen we ook een schedel. Hier is gewoon een beest om het leven gekomen (waarschijnlijk over de rand gevallen…)! We kwamen steeds meer ledematen tegen. Best indrukwekkend!

Na een flinke klim kwamen we bij één van de viewpoints. Wat een uitzicht! Hier hebben we onze lunch op gegeten, zodat we nog wat langer van het uitzicht konden genieten. Na uiteindelijk 5 uur lopen kwamen we terug bij de lodge. Nu hadden we wel een drankje verdiend! Even later reden we weer naar de camping, waar we nog steeds de enige gasten waren. We wilden de rest van de middag in de zon gaan zitten, maar dit was zo makkelijk nog niet. Om de haverklap werd je gestoord door vliegen of andere zoembeesten en dan had je nog steeds die enorme krekels. Die beesten lopen gewoon omhoog over je stoelpoot! Ieuwh!

Later in de middag maakte Gerben weer een vuurtje, deze keer op de speciale barbecue plaats. Omdat het nog steeds vrij hard waaide, is Eveline met haar gastank en pannetje in het ‘keukengebouwtje’ gaan staan. Het vlees van Gerben wilde maar niet garen, dus voordat we écht konden eten was het alweer pikkedonker. Aangezien hier overal beesten zitten, schenen we non-stop met de zaklamp om ons heen. Lekker ontspannend haha! De enige lampen die hier op de camping zijn, deden het ineens niet meer. Stroom uitgevallen? Ach ja, het blijft Afrika. Na het eten de afwas gedaan (met de zaklamp), tandengepoetst (met de zaklamp) en maar weer in de tent gaan liggen. Ik denk dat we vandaag om 8 uur naar bed gaan!

Foto's

3018f.jpg
3018f.jpg
EvelineVanPutten