Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Namibie image

'Rondreis door Namibië en Botswana met 4x4 dubbel cab met daktent

Centraal Namibie
Namibië
Rencontheirway

'Rondreis door Namibië en Botswana met 4x4 dubbel cab met daktent

Onze reis gaat verder en we verlaten Chobe via de Mababe Gate. Ons boek zegt: rij richting Maun en let op een weg aan de rechterkant, hij is niet goed zichtbaar. Op enig moment zien we een weg en slaan vol enthousiasme deze in. Dat gaat de eerste kilometers prima, totdat we bij een kruising komen, rechtsaf verboden , rechtdoor lijkt nergens naar, dus linksaf.
We rijden en rijden en denken dat we niet goed gaan,zal je altijd zien dat je dan een local tegenkomt. Die zegt: terug en dan kom je bij een kruising, daar moet je links af…. O ja dat leek nergens naar. De locals rijden voor ons uit naar de kruising en we moeten toch echt die kant op..
Het zal vast ooit een weg geweest zijn, maar nu is het meer een olifantenjacht, hooguit… Maar ja we rijden door. Locals weten t altijd beter…. Uurtje of twee tuffen en ja hoor, South Gate van Moremi. Alleen…wij staan aan de andere kant van een hek. Richard wandelt naar de gate en iedereen daar valt zowat van z’n stoel als hij vertelt hoe we gekomen zijn. Had dus absoluut niet gemogen….maar ja wij zijn blij dat we weer op de route zijn en gaan door naar de campsite, 45 km, 2 uur rijden, we zijn er bijna.
Moe maar voldaan steken we de braai aan, Boerewors erop, smullen!
we staan twee nachten in Xakanaxa, dus de volgende dag slapen we lekker uit en rijden zelf een rondje door Moremi. Paradise Pool is wel een mooi plekje waar wat pyjamapaarden, antilopes en vogels bij een plas water staan te relaxen, wat een rust vind je hier toch.
Het volgende stukje dat we doen gaat naar Third Bridge, the dry route. Weinig wild te zien onderweg, wel mooie natuur. Het eerste obstakel dat we tegenkomen is een brug van boomstammen, 40 meter lang en 3 meter breed, dit zou toch niet Third Bridge zijn?
We steken m over en tuffen lekker verder, half uurtje later komen we echt bij Third Bridge aan. Niks dry aan.. En hoezo bridge…
Claudia is niet zo’n fan van rijden door water en dit ziet er wel erg nat uit… We staan te dubben en te dubben, net als we besluiten om terug te gaan, staat er aan de overkant een local te zwaaien.
Gelukkig begrijpen we Botswanese gebarentaal: makkie, kom maar naar de overkant..
De overkant oké, makkie mwoah…. But we did it! Claudia ook gelijk geslaagd voor natte wegen. O ja, zelfde weg terug…:-)
In de middag doen we nog een boottochtje, mooie tocht tussen allerlei rietvelden door, smalle gangetjes. Helaas weinig wild te zien. Zou dat liggen aan onze kapitein, die zichzelf voorstelt als Zero, zijn naam staat zeker voor zero wildlife. :-0
Om te compenseren (denken wij) scheurt ie op de terugweg door de rietvelden, machtig om te doen.
Vandaag zijn we vertrokken uit Moremi in de richting van Maun. Zowaar weer een beetje bewoonde wereld; een asfaltweg, o ja onze auto heeft ook een 5e versnelling; en een stad waar we kunnen tanken, pinnen en boodschappen doen.
Nu zitten we in de bar van de Island Safari Lodge, morgen zijn we hier ook en gaan we de hele dag weg met de boot.
Het aftellen is begonnen. Maar zoals aan het begin al gemeld is het ook aan het uitkomen: een groot Afrikaans avontuur!

Foto's

3120a.jpg
3120a.jpg
Rencontheirway
2e5db.jpg
2e5db.jpg
Rencontheirway
abcdd.jpg
abcdd.jpg
Rencontheirway