Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Namibie image

Rondreis door Namibië en Botswana met 4x4 dubbel cab met daktent'

Centraal Namibie
Namibië
Rencontheirway

Rondreis door Namibië en Botswana met 4x4 dubbel cab met daktent'

Heerlijk nachtje geslapen in onze daktent, doorspekt met brullende leeuwen, huilende hyena’s en over de campsite rennende beesten.
Op pad van Okaukuejo naar Namutomi onze volgende campsite in Etosha, 125 km waar we uiteindelijk 9 uur over gedaan hebben. Rondje hier, Detour daar, fotootje hier, fotootje daar; de tijd vliegt!
We zijn nog geen 5km op weg als we een detour nemen die wellicht niet opengesteld was voor publiek, was een beetje onduidelijk aangegeven. Maar wat een lucky shot!
We tuffen rustig als Claudia in de kant langs de weg iets ziet liggen, ze denkt zwijntjes maar nee: 3 leeuwen die lekker lui in t ochtendzonnetje liggen! Minder dan 5 meter van de deur van Claudia.
Supercool en zo dichtbij dat we twijfelen of we het raam open moeten doen, maar ze liggen zo relaxt dat we een half uur of zo hebben staan kijken en foto’s maken. Als er al twijfel was of de 2 van de big five binnen was, dan is dat nu definitief!

Als we vanuit de detour weer op de hoofdweg komen, zien we in de verte iets lopen: een mannetjes leeuw! Uitvergroten en kijken hoe die er uit komt te zien op de foto, was wat ver weg helaas.
Verderop op de route ziet Claudia in het zand van de weg grote ronde voetstappen en zegt: zijn van olifanten die staan hier om de hoek…. Niet direct om de hoek maar vlak daarna zien we inderdaad weer twee olifanten.
We doen Rhino drive in de hoop neushoorns te spotten. Helaas.
Een uur later komt er een tegenligger en die draait zijn raampje open en zegt dat bij de waterhole verderop net een neushoorn stond te drinken. Spanning stijgt en we snellen naar de waterhole. Daar staat ie niet meer, we speuren met de verrekijker de omgeving af en zien m inderdaad verderop nog staan: dat is 3 van de big five!!!
Hij is wat ver weg maar goed te zien op de foto! Op enig moment komen er allemaal wildebeesten voorbij rennen en gaat de rhino ook rennen. We denken dat ie de kant op loopt van de weg en gaan op pad met de auto. We worden voorbij geracet door andere auto’s die ook op zoek gaan, maar die zijn te ongeduldig en scheuren door. Wij doen rustig aan en speuren in t rond en zien m nog lekker staan rusten in de bosjes.
Uiteraard ook de gebruikelijke dieren weer gezien vandaag maar die laten we even achterwege in het verslag.
Moe maar voldaan zetten we de tent op en gaan wat eten in het restaurant, lekker vroeg naar bed.
S ochtends bekijken we onze achterband, omdat we dachten dat ie wat zacht was. Bij het pompstation lucht gecheckt en geconstateerd dat er heel weinig lucht in zat , we denken dat ie lek is.we hebben de tijd en een mannetje dat ons helpt dus vervangen de band maar gewoon.
We moeten wel wat kilometers maken vandaag maar doen toch nog een kleine detour door etosha. We zien wat leuke jakhalzen en de gebruikelijke beesten als we achter een auto komen te rijden die heel langzaam rijdt, we zien niets maar er moet iets zijn: een olifant.
En een forse ook, die lekker op z’n gemakkie voortstapt.. We geven m voldoende ruimte en rijden rustig met m mee. Andere auto’s zijn minder geduldig en rijden al weg en we blijven alleen over met deze olifant. Op enig moment stapt ie een modderpoel in en gaat daar uitgebreid staan badderen, de modderklodders spetteren om onze oren, onze hele zijkant van de auto zit onder!! Wat een gaaf gezicht op 5-10 meter afstand, alleen met zo’n olifant. Als ie klaar is met badderen loopt ie de weg op en loopt rustig voor ons uit een paar honderd meter met ons mee.

Onze dag is alweer goed!
De rest van de dag is asfalt rijden, kleine 450 km naar Rundu. Wanneer we denken aan te komen bij onze campsite bij de Nwazi lodge aan de Kavango rivier, worden we een weiland ingeloodst waar alleen een paar auto’s geiten, ezels en een grote tent staan, geen lodge… Wel een mannetje die zegt dat de road closed is. Hier de auto laten staan, bootje naar de lodge en daar in een kamer ipv in de tent.
Beetje raar om de auto te laten staan in the middle of niks..maar vooruit.
Nu zitten we in een mooi hutje, huisje, schitterend uitzicht op de rivier! En weer eens WiFi zodat we iets kunnen posten!

Kijken wat t eten ons brengt, dan onder de klamboe op 1 oor en morgen weer verder.

Foto's

8467e.jpg
8467e.jpg
Rencontheirway
882c0.jpg
882c0.jpg
Rencontheirway