Mauritanië vaccinatie

Ga je op reis naar Mauritanië, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Mauritanië. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Mauritanië en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Mauritanië kan namelijk van gebied tot gebied in Mauritanië verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Mauritanië nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Mauritanië.  

Informatie over Mauritanië

Meer Mauritanië inspiratie

'439259' door Pascale '439259' door Pascale

MauritaniëSahara

MauritaniëSahara

Regel een: Kamelen...

Tijdens de reis met een barrel van Amsterdam naar Dakar, om deze te schenken voor een goed doel, doorkruisen we de Sahara. Gas is alles, en scheurend en dansend vliegen we over het zand. Totdat het schip van de woestijn voorbij komt. Hij kijkt niet op of om en negeert de auto voor ons. Die wijkt uit, komt vast te zitten en moet dus scheppen. Wij racen er joelend voorbij, natuurlijk, want stoppen betekent ook vast zitten...

'326283' door sachara '326283' door sachara

MauritaniëSahara

MauritaniëSahara

Een glaasje thee van.

In centraal Mauritanië namen we de route van Tidjikja naar Chinquetti dwars door de woestijn. In Tidjikja vonden we Baba als gids. Hij kende van jongs af aan dit deel van de woestijn op zijn duimpje. Tijdens de spannende trip van bijna 3 dagen maakte Baba tijdens de middagstop vaak thee op een klein houtvuurtje.

Laat kaart zien

Laatste Mauritanië artikelen

Met onze reisgids Mauritanië ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.