Marokko Visum

Als je op reis gaat naar Marokko, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Marokko nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Marokko heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Marokko bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Marokko overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Marokko gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Nieuwste Columbus-boek is uit! Bestel "50 Onvergetelijke Roadtrips" nu voor € 14,95 in plaats van € 18,95 + gratis verzending.
Nieuwste Columbus-boek is uit! Bestel "50 Onvergetelijke Roadtrips" nu voor € 14,95 in plaats van € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Marokko is Rabat.
Aantal inwoners in Marokko: 32 miljoen.
Oppervlakte van Marokko: 70% van Frankrijk.
De reistijd naar Marokko is 4:00.
Gesproken Talen in Marokko: Arabisch, Berber dialecten en Frans.
Aanvlieghaven(s) van Marokko: Marrakech(RAK), Rabat(RBA), Agadir(AGA), Casablanca(CAS of CMN).