Marrakech

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Marrakech image

Rail trip van marrakech naar Istanbul, deel 1

Marrakech
Marokko
WesselSteinhaus

Rail trip van marrakech naar Istanbul, deel 1


Binnen 25 uur zowel met een lange broek en jas aan door Nederland, op bezoek bij queen Elizabeth en tenslotte de hitte binnenstappen in Marrakech.

Zo zijn we onze reis met een "vliegende start" begonnen. Om 7 uur in de ochtend stapten we in de trein naar Eindhoven, om daar om 10 uur in een bus te stappen die ons binnen 8 uur naar het Verenigd koninkrijk heeft gebracht. Eenmaal in London hadden we tot 12 uur in de avond om de stad te bekijken. Wij natuurlijk even op bezoek bij queen Elizabeth, de big ben en al het andere prachtigs dat er in de stad te zien is, onder het genot van een lekker Engels pilsje. Uiteindelijk zijn we met de laatste bus naar het vliegveld gegaan. Waar we nog even een paar uurtjes slaap konden pakken (op de grond in de aankomsthal) om vervolgens het vliegveld te zien ontwaken en aan boord te stappen van het vliegtuig.

Na een prima vlucht van 4 uur kwamen we aan in het zonovergoten Marakech. Boem, ineens 30 graden meer dan in Engeland. Niet alleen de temperatuur was anders, letterlijk alles was anders, heerlijk! Eigenlijk voor het eerst op onze gezamenlijke trips dat we in een geheel andere cultuur aankwamen. Het was wel even wennen, de temperatuur, het temperament, de Marokkaanse keuken, de Straatverkopers, ezelkarren en zo zou ik nog wel even verder kunnen gaan;)
In Marrakech hebben we drie dagen heerlijk vertoeft in een prachtig hostel, perfect gelegen in het centrum van de oude stad. Ingericht naar Marokkaanse gebruiken, met veel goeie banken overal.

Direct de eerste dag kwamen we erachter waarom er toch zoveel chill plekken waren, het is hier namelijk zo heet dat je in de middag letterlijk niks kunt doen. Als je gaat douchen en je droogt je af ben je tijdens het afdrogen al weer nat van het zweet. Maar op de momenten van de dag dat onze poriën geen overuren draaiden hebben we ons laten onder dompelen door de marrokaanse cultuur. Heerlijk struinen door de kleine straatjes en van de ene verwondering in de andere vallen. De hele dag door verse sapjes van de markt, lullen met de Straatverkopers en nieuwe lekkernijen proberen. Vooral genieten van de manier van leven hier. Alles loopt hier gewoon heerlijk door elkaar heen, niet gebonden aan regels en toch loopt alles prima door.

Na vier dagen volop te hebben genoten van Marrakech zijn we nu weer noordelijker aan het reizen. Een treinreis van 8 uur in een heerlijke Marrokaanse trein. En dan ga je de airco van de NS toch wel waarderen, zo hé wat een pittige temperatuur hiero. We hadden nog zo gehoopt op een lekker airco treintje, maarja 8 uur lang zweten in een goed volle trein is ook wel weer een interessante ervaring!

Op dit moment zijn we net aangekomen in Fes in een nieuw hostel, met een iets aangenamer temperatuurtje! Het blijft genieten hier in Marokko!

Foto's

40481.jpg
40481.jpg
WesselSteinhaus