Erg Chebbi beste reistijd

Het weer in Erg Chebbi

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Erg Chebbi te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Erg Chebbi? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Erg Chebbi

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Erg Chebbi :


Reisadvies
Voor Erg Chebbi geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
3 maart Troonfeest, 14 augustus Oued ed-Dahab, 20 augustus Viering van de Volksrevolutie, 18 november Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Erg Chebbi

Beste foto's & tips van Erg Chebbi

'528522' door agrotewal '528522' door agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Favoriet

agrotewal

Hebben jullie dat ook? Na een reis waarin je heel veel foto's maakt één favoriete opname, eigenlijk zodra je de foto op het scherm van je laptop of computer terug ziet. Dit is mijn favoriet, op het moment dat ik de foto nam bij zonsopkomst hoopte ik al dat hij zo zou zijn, vaak valt het tegen. Maar deze niet, precies zoals ik hem wilde hebben. Het juiste licht, de lege dromedarissen tegen mijn geliefde duinen van Erg Chebbi. Wat het voor mij extra bijzonder maakt is dat ik een tijdje met de leider van deze dromedarissen ben meegelopen maar ineens bedacht dat het beter zou zijn om van de weglopende dieren een foto te maken omdat het licht op dat moment de duinen in een gouden gloed zette.

'504121' door agrotewal '504121' door agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Time out, Erg Chebbi

agrotewal

Deze twee mannen hadden er beide voor gezorgd dat er wat mensen, ondanks al het losse zand, op het hoogste duin de zonsondergang mee konden maken. Ze kenden elkaar goed en hadden het gezellig zo te zien. Mijn tip voor Erg Chebbi is probeer in de wintermaanden met een camper of caravan naar Erg Chebbi te gaan, niet alleen zijn er dan bijna geen toeristen, maar het is ook niet zo heel warm. Als je met een camper/caravan gaat heb je heel veel keus uit campings die grenzen aan de duinen, zodat je eigenlijk net als met een karavaan onder de sterren hemel slaapt.

'498595' door agrotewal '498595' door agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Zonsopgang boven Erg.

agrotewal

Vroegop om de zonsopgang boven Algerije te zien is helemaal geen straf, het zand is nog lekker koel en ik ben voor mijn gevoel de enige die door het mulle zand sjokt. Tot ik boven op een duin ga zitten en in de verte nog twee mensen zie lopen. Erg Chebbi, maakt voor mij, dromen werkelijkheid.

Kaart van Erg Chebbi en omgeving