Djemaa el Fna

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ga eten op Djemma el Fna

Djemaa el Fna,
Marokko


Marrakech is een topstad voor een stedentrip in het vroege voorjaar. Het is er dan niet zo warm en niet zo druk. Als je naar Marrakech gaat moet je zeker een keer eten op het Djemma el Fna plein, maar wees wel even oplettend bij de keuze van je tentje:

Zoals je op de foto kan zien is de tent rechtsonder van andere opzet dan de tentjes links. De tent rechts is er een waar je wel moet zijn, de tenten links niet.
WAAROM?
De tent rechts is voor de locals, er zitten ook alleen maar locals. De tenten links zijn toeristententen. Bij die toeristententen staan ze ook behoorlijk te proppen, dat hebben de tentjes voor locals niet nodig die lopen vanzelf wel vol.

Er is een rij met allemaal van die locale tentjes, je zit op een bankje rondom de kok, eet met je handen, en betaalt zeer weinig. Het eten is eenvoudig maar erg lekker en vers! Ieder tentje heeft zijn eigen specialiteit, wij aten bij een tentje met allerlei visgerechtjes (en natuurlijk brood en auberginepuree), maar de buren hadden allemaal gerechten met ei, en daarnaast alleen maar vlees.

Voor een echte Marrokko-ervaring moet je echt even tussen de locals bij zo'n tentje aanschuiven. Ze maken graag even plek voor je door even in te schikken.

Deze foto nam ik vanaf het dakterras van het grote cafe op de hoek van het plein. Een consumptie is hier verplicht voor entree tot het dakterras, en het zit er vol toeristen. Maar om even te kunnen genieten van alle bedrijvigheid beneden je en wat foto's te maken is het zeker de moeite waard.

Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 70mm; ISO320; f/7,1; 1/4s