5 Afrikaanse hikes die je gemaakt moet hebben image
Lkoedam

5 Afrikaanse hikes die je gemaakt moet hebben

Fervente Afrikaganger? Dan horen deze vijf waanzinnige wandelingen op je bucketlist te staan!

Een strandwandeling op de eilanden voor de kust van Mozambique. Foto: Louise ten Have
Een strandwandeling op de eilanden voor de kust van Mozambique. Foto: Louise ten Have (© Columbus Travel 2015)


Malawi: eiland in de lucht



Dat is de bijnaam van Mulanje, een massief dat uit de omliggende vlakten en theeplantages in zuidelijk Malawi rijst. De verschillende pieken, die tot een hoogte van drieduizend meter de hemel in priemen, worden doorkruist door schitterende, met woud begroeide ravijnen. Je kunt kiezen uit zes verschillende routes en slaapt in eenvoudige berghutjes. Bijkomen van je inspanningen doe je aan de palmstranden van Lake Malawi.



Kaapverdische eilanden: life's a beach



De aanblik van de uitgestrekte zandstranden aan de noordwestkust van het Kaapverdische eiland Boa Vista doet zelfs de ergste wandelopstandeling in de benen komen. Begin links van het centrum van het dorpje Sal Rei en bereik tien kilometer later de hoge duinen aan het strand Praia da Chave. De hoger gelegen delen bieden een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee.



Mozambique: waddenlopen in de Indische Oceaan



Voor de noordkust van Mozambique schitteren 27 eilandjes met hagelwitte zandstranden in de zon. De grotendeels onbewoonde en ongerepte Quirimbas-archipel wordt door kenners geroemd als duikplek, maar het water kan zo extreem laag staan dat je van eiland naar eiland kunt lopen. Doe dit wel met een gids.



Kenia: op wandelsafari



Toegegeven, safari’s per terreinwagen zijn comfortabel en je ziet veel wild omdat je snel een groot gebied kunt bekijken. Maar de Afrikaanse savanne leer je pas goed kennen met beide benen stevig op de grond. Bijvoorbeeld in de centrale hooglanden van Laikipia, in het noorden van Kenia. Je Maasai-tracker vertelt je precies hoe je de sporen van de grote katten en hun prooi uit elkaar houdt en laat je dingen zien waar je met de auto slechts voorbij raast. En dan is er natuurlijk het spanningselement – gaat het je lukken om – uiteraard tegen de wind in – die groep olifanten van dichtbij te bewonderen? Of die roedel bedreigde wilde honden op te sporen?



Namibië: de Afrikaanse Grand Canyon



De overweldigende Fish River Canyon, het grootste ravijn van het zuidelijk halfrond, lijkt als twee druppels water op zijn net iets langere Amerikaanse broer de Grand Canyon. Minus de toeristen, verharde wegen en bebouwing. In de Namibische winter, van april tot medio september, kun je hier onder begeleiding van een gids een meerdaagse, enerverende wandeltocht van ongeveer tachtig kilometer maken, mits je een geldige gezondheidsverklaring hebt.


Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)