Tripoli Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Crash: 70 Nederlandse doden

Gepubliceerd: 12 mei 2010 0
Bij de crash van het toestel van Afriqiyah Airways in de Libische hoofdstad Tripoli zijn 70 Nederlanders om het leven gekomen. Dit meldde premier Balkenende vanmiddag in een persconferentie. Enige overlevende van het ongeluk is een 9-jarig Nederlands jongetje uit Tilburg.
Een groot deel van de Nederlanders aan boord van het vliegtuig zouden hun vlucht geboekt hebben via reisorganisaties Kras (26) en Stip Reizen (38). Het toestel stortte vanochtend om vier uur vlak voor de landing neer in Tripoli. Hier zouden de reizigers van hun vlucht uit Zuid-Afrika overstappen op een vliegtuig naar Brussel of Düsseldorf.

104 inzittenden

In het toestel waren in totaal 104 mensen aanwezig, waarvan 93 passagiers en 11 bemanningsleden. Naast de 71 Nederlanders zouden onder de passagiers ook 22 Libiërs geweest zijn. De overige inzittenden zijn van verschillende nationaliteiten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een crisisteam geformeerd.

Geen terrorisme

Wat de crash veroorzaakte is nog niet bekend. Terrorisme wordt uitgesloten door de Libische autoriteiten. De Arabische nieuwszender al-Arabiya berichtte dat het toestel een technisch mankement had, dat kort voor de landing ontdekt werd. Dit zouden de luchtvaartautoriteiten van het Noord-Afrikaanse land bekend hebben gemaakt. De zwarte doos is volgens het Libische persbureau Jana inmiddels gevonden.

Nieuwe maatschappij

Afriqiyah is een nieuwe maatschappij, die onlangs in het nieuws kwam vanwege de extreem goedkope vluchten naar Afrika. Door voordelige tankstops in Libië kan de maatschappij retourtickets Amsterdam-Johannesburg aanbieden voor €346. Afriqiyah is aangesloten bij de International Air Transport Organisation en de vloot bestaat uit moderne Airbussen.

Informatie

Familieleden kunnen voor informatie bellen met het nummer 070-3487770 van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook de ANWB heeft een informatielijn voor familie opengesteld: 088-2692112.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Op naar het Hoge Noorden: 7 must-do’s in Noorwegen

Oh Noorwegen, wat ben je mooi. Droom jij van een reis naar dit winterwonderland? Met deze tips maak jij er een onvergetelijke ervaring van.  

Oh Noorwegen, wat ben je mooi. Droom jij van een reis naar dit winterwonderland? Met deze tips maak jij er een onvergetelijke ervaring van.  

7x met de trein naar je wintersport

Achteraan aansluiten in de lange files op de Duitse Autobahn of de Franse Périphérique is voor vele wintersporters jaarlijkse kost. Maar het kan ook anders … Deze 7 wintersportbestemmingen bereik je gemakkelijk met de trein.

Achteraan aansluiten in de lange files op de Duitse Autobahn of de Franse Périphérique is voor vele wintersporters jaarlijkse kost. Maar het kan ook a...