Libië stekker

Libië – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Libië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Libië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Libië gebruikt kunnen worden zijn : Type D
Stekker D

Informatie over Libië

'74271' door ronniedankelman '74271' door ronniedankelman

LibiëWest Libie

LibiëWest Libie

Alleen op de wereld

De zandduinen van Murzuq aan het einde van de dag.

'331166' door movos '331166' door movos

LibiëZuid Libie

LibiëZuid Libie

Desert Roots

Libië is een merkwaardig land, Afrikaans maar ook puur Arabisch, islamitisch en socialistisch. Libiërs zijn anders dan hun verfranste Magrebijnse buren (ten westen) en de verstedelijkte Egyptenaren (ten oosten). De tijd heeft er stilgestaan. Het volkskarakter heeft haar roots van de eigenzinnige woestijnbewoner bewaard.

'539811' door CBurgstad '539811' door CBurgstad

LibiëAkakus gebergte

LibiëAkakus gebergte

Akakus

In 2000 gaan de grenzen van Libië eindelijk open voor toeristen, zij het vooralsnog alleen voor georganiseerde groepsreizen en wij grijpen die kans met beide handen aan. Vanuit Tripoli rijden we zo'n 1000 km naar het zuiden, naar Ghadames en van daar uit trekken we voor 6 dagen met 4WD's de woestijn in. Overdag rijden we kris-kras door de woestijn, over hoge zandduinen, door rotsen en zand in allerlei kleuren en 's nachts zetten we onze tentjes op in het totaal verlaten gebied waar werkelijk niets groeit en waar niemand leeft. Onvergetelijk! Op één van de dagen komen we in het Akakus-gebergte, een gebied met hoge, grillige en donkere rotsformaties die schitterend afsteken tegen het heldere oranje zand dat hen omringd, soms weer afgewisseld door een vlak stuk van stevig geel zand. In sommige rotsformaties zijn grotten met oude rotstekeningen of inkervingen. De tekeningen zijn 10.000 jaren oud en getuigen van een bloeiend leven in deze streek met allerlei dieren zoals leeuwen, struisvogels, antilopen en giraffen. Als je hier loopt tussen de indrukwekkende rotsen in de uitgestrekte woestijn, voel je je wel heel nietig.

Bekijk alle Libië foto's en tips