Lesotho Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dit zijn de gevaarlijkste landen ter wereld

Gepubliceerd: 18 jul 2016 4
Er zijn altijd landen die de meeste toeristen liever vermijden. In deze landen heerst bijvoorbeeld een grimmige sfeer tijdens de nachturen, je kan er als vrouw niet alleen over straat of het land staat bekend om corrupte bendes die het voornamelijk op rijke westerse toeristen gemunt hebben. Columbus Travel zet de 10 gevaarlijkste landen voor je op een rij.


Kinderen spelen hier grenswacht en doen alsof reizigers gevaarlijke misdadigers zijn. Helaas is dit spel realiteit in Honduras. (Foto: Columbus Reisreporter corriedewinter)


 


Elk jaar worden er door verschillende instanties onderzoek gedaan naar de veiligheid in landen wereldwijd. Bij zo’n onderzoek word voornamelijk gekeken naar oorlogen in het land, gewapende conflicten, misdaden, moorden, het percentage gevangenen en de kans op terroristische aanslagen. Sommige landen staan af en toe in het lijstje, maar andere landen blijven elk jaar weer ‘goed’ scoren. Deze landen worden daardoor vaak afgeraden door instanties zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken. Helaas ontvangen deze landen daardoor veel minder bezoekers, terwijl de natuur en cultuur vaak adembenemend zijn in deze landen. We willen deze zeker ook niet afraden, maar wees op je hoede in deze landen. 


 


De volgende cijfers zijn gebaseerd op het aantal moorden per 100.000 mensen:


1. Honduras 103,9 


2. Venezuela 57,6


3. Jamaica 45,1


4. Belize 44,7


5. El Salvador 43,9


6. Colombia 43,9


7. Guatemala 39,9


8. Lesotho 37,5


9. Zuid Afrika 35,7
 
Venezuela is prachtig, maar wees op je hoede! (Foto: Columbus Reisreporter primavera31)

deel dit artikel met je vrienden:
 

3 reactie(s) bij "Dit zijn de gevaarlijkste landen ter wereld"

 • profile image comment

  Er zijn inderdaad heel wat gevaarlijke landen. In Honduras moet je gewoon op bepaalde plekken niet zijn, maar er is ook heel veel moois te ontdekken.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2016-07-22 12:39:02
 • profile image comment

  Ga lekker naar Cuba Mooi en veilg. Cubareis.nl

  Door CubaReisSpecialist • geplaatst op 2016-08-17 16:17:18
 • profile image comment

  Ik ben in 5 van deze 10 landen geweest en ik leef nog! Wat is gevaarlijk? Het gaat vaak om plekken/gebieden, en niet om hele landen. Goed voorbereiden en goed uitkijken, waar ook ter wereld! En een dosis geluk, want een aardbeving of tropische orkaan meemaken is ook niet ongevaarlijk.

  Door sidonius • geplaatst op 2016-08-15 11:02:03

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Lesotho artikelen

Filmdocumentaire over 'Cave of Fertility'

Eind 2012 maakte Ton van der Lee een filmexpeditie naar de Cave of Fertility, een heilige grot op 200 meter hoogte op de grens van Lesotho en Zuid-Afrika. Hier leven al sinds mensenheugenis ‘sangoma’s’, oftewel traditionele genezers van het Sotho-volk. Pelgrims komen van heinde en verre om bij deze...

Eind 2012 maakte Ton van der Lee een filmexpeditie naar de Cave of Fertility, een heilige grot op 200 meter hoogte op de grens van Lesotho en Zuid-Afr...

Skiën in Afrika

Bij Afrika denk je al snel aan droge steppes, wilde dieren en hitte. Maar binnenkort vertrekken wellicht de eerste skivluchten! Het minikoninkrijk Lesotho in zuidelijk Afrika wil namelijk de belangrijkste skibestemming van Afrika worden.

Bij Afrika denk je al snel aan droge steppes, wilde dieren en hitte. Maar binnenkort vertrekken wellicht de eerste skivluchten! Het minikoninkrijk Les...