Nairobi omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nairobi omgeving image

T.I.A. (this is Africa.)

Nairobi omgeving
Kenia
HRoddenhof

T.I.A. (this is Africa.)

Donderdag 5 mrt,Lake Nakuru bezocht. 5 dagen op safari nu, samen met Carla.
Kip en Sam heten ze, onze kok en chauffeur, klinkt als een exotisch koppel en dat is het ook......

Zondag stonden ze ons keurig op te wachten op het vliegveld, waar ik vanuit Mombasa naar toe was gevlogen en Carla uit Amsterdam. Nog de zelfde avond werden de plannen gesmeed voor de 7/8 dagen safari. Heeel decadent, alleen wij twee en en Kip en Sam dus. Samburu NP, 350 km naar het noorden va Nairobi, een mengeling van de Dakar Ralley en de Camel trofee om er te komen. (THE ROAD IS VERY BAD>>>>) is een understatement. De hutjes aan de rivier zijn luxe vergeleken bij de manyatta,s van de Samburu,s 4 game drives maken we in het prachtige park, we zien massa,s olifanten, zebra,s en al het " gewone beestenspul" MET ALS klapper de bevalling van een baby giraffe! Een uur volgen we de bevalling tot het jong bijna op zijn pootjes kon staan. Ook de jonge leeuwen in een boomtop deden de camera klikken, net als de leeuwen familie die nog aan het eten was.
Kip, de kok ((SMILE) Kookt echt super, we hebben mee boodschappen gedaan op de lokale markt van Nanyuki, een paradijs voor fotografen..... Elke dag verwennerij, met uitzicht op de rivier, de wolken of wat ook maar.
Nakuru Lake, de volgende bestemming. We stortten ons weer in de Camel trofee, het gezicht verborgen achter de (stof) doek..... Knal, een onwillige band, wat lucht er bij en daar gaan we weer, na een uur begon de motor te koken, wij er snel uit, water, ja waar haal je dat in de dessert..... stoom in de cabine, wij onder een boompje.... T.I.A. Dit schouwspel herhaalt zich nog 3 x, toen begaf ook de radiateur het... nog 350 km te gaan naar Nakuru. Sam besloot een auto aan te houden voor een lift, met alle spullen.... De engel die al weken op mijn schouder zit deed ook nu weer zijn werk. Een hoge politie officier, in een grote landrover Defender stopte, en zou ons mee nemen naar Nanyuki.
Carla en ik voorin, Sam (arme jongen) In de open laadbak met alle spullen. Aardige vent, al snel babbelden we er vrolijk op los. Carla zat in het midden met zijn geweer tussen haar benen...... goddank niet geladen, het mocht eens afgaan op de vreselijke weg. Ik moest aan Adriaan van Dis denken die in China een gescheurd trommelvlies overhield omdat er en geweer af ging in de auto...... Bleek de man ook nog naar Nakauru te gaan, daar woont hij, nou ja! Sam nog onwetend van dit goede nieuws zat achterin de hele wereld af te bellen voor een radiateur en vervoer voor ons . Kip, de arme kok stond met het wrak te wachten op verlossing, die bleek later, nog lang niet nabij was.
Slalommend over de evenaar...... 6x passeerden we de evenaar, natuurlijk hebben we ons zelf vereeuwigd bij het bord.
Onze kolonel had er flink de vaart in, met kromme tenen, dat wel, genoten we van allerlei " shortcuts" door afgelegen dorpen . Het landschap was adembenemend, net als de rit.
Hotel Eros (?) heet het hotel waar we stopten. Stram strompelden we naar de WC, nog voor we de receptie aandeden......
Foutje, er was een 2 pers bed geboekt.... bij nader inzien slechts een twijfelaar... Verder dus op zoek naar onderak, Hotel Genievieve bood soelaas, goed eten , een prima douche en een lekker bed. Total loss, echt waar.
Lake Nakuru, vandaag. Kip stond nog steeds met het wrak ergens idmonw. Sam, rode ogen van het stof en slaapgebrek had een andere auto voor ons geregeld om op safari te gaan in het park.
Duizenden Flamingo,s pelikanen, honderden buffels, zebra,s baboons, en wat nog meer allemaal in een fraai landschap rond het mooie meer van Nakuru. 7 neushoorn,s een nijlpaard maakten de show compleet. Pak even en snoepje, zei Carla, ik dook in de tas en hoorde haar zeggen " verrek een leeuw" op nog geen 3 mtr afstand, net zo verbaasd als wij.... keken we naar elkaar. De leeuw hield het snel voor gezien en verdween weer in de bosjes.

Verder gaat de Peking express, zo noemen we ons zelf . Na een heerlijke lunch vinden we eindelij dit internet cafe in Nayvasha. Het toetesen bord is bij gewerkt met typex, heeft af en toe kuren, maar het werkt!

Wie nu zit te griezelen van dit alles.... niet doen! Het is het beste avontuur wat je kunt hebben. T. I. A. Straks slapen in de tent, morgen naar Hells gate NP en op naar Masai Mara.... (wordt vervolgt.)

Foto's

bb941.jpg
bb941.jpg
HRoddenhof
12a8b.jpg
12a8b.jpg
HRoddenhof
12a8b.jpg
12a8b.jpg
HRoddenhof
1f831.jpg
1f831.jpg
HRoddenhof
1f831.jpg
1f831.jpg
HRoddenhof
c4ac1.jpg
c4ac1.jpg
HRoddenhof
c4ac1.jpg
c4ac1.jpg
HRoddenhof