Kaapverdië

Duiken op Sao Vicente deel 1

eaglezmr2 was hier op 2017-09-30 Gepost op: 2018-04-12 1 reacties.
Zaterdag 16 september 2017
We nemen de ferry van 9.00 uur richting Sao Vicente. Gelukkig is er nog een plaatsje voor onze auto, niet veel later staan we weer op Sao Vicente. In de haven zit Dive Tribe waar we alvast de duikspullen achterlaten.
We hebben besloten de laatste nachten lekker luxe te overnachten. We gaan van douchen met een paar druppels koud water naar een villa met 3 badkamers. De rest van de dag gebruiken we om wat boodschappen te halen en te relaxen. S ’avonds rijden we naar de stad Mindelo, drinken een paar biertjes en eindigen op een klein balkon in een vervallen gebouw waar we genieten van een lekker diner.

Zondag 17 september 2017
Het duiken gaat hier hetzelfde als op t andere eiland, maar omdat we met 10 man op een zodiac zitten gaan we tussen de duiken door naar het duikcentrum om tanks te wisselen. Er zijn hier een stuk minder golven en van de haven naar de duikstekken is tussen de 10-20 minuten varen. Vlak voor de kust van Sao Vicente bij Mindelo steekt een grote rots boven het water uit, naast die rost bevindt zich onze eerste duikstek.
We dalen af naar 30 meter en komen de ene na de andere murene tegen. Ze zijn altijd een geliefd fotomodel en absoluut niet bang. Ook hier zit veel vis maar aanzienlijk minder dan op Santa Antao. Aangezien ik deze dagen mijn macrolens er weer op heb zitten ga ik vooral op slakjes jacht. Alleen op de eerste duik al minstens 30 paarse flabellina’s gezien.
Duik 2 gaan we op een ondiep wrak maken, het is een 70 jaar oude cargoschip, de bovenkant ligt op 2 meter diepte en dieper dan 15 meter komen we deze duik niet. Het wrak is mooi begroeid en zit vol met leven. Grote groepen soldaatvissen en trompetvissen.
Na wederom ontelbaar paarse slakjes eindelijk een andere soort, donkerblauw met gele en oranje accenten, in de buurt zit een tweede en ik neem uitgebreid de tijd om er wat foto’s van te maken. Relaxt duiken kennen ze hier wel en de gidsen wachten rustig op de fotografen.
Op het zand naast het wrak zitten wat hagedisvissen, ze houden me goed in de gaten en na een aantal flitsen vinden ze het wel mooi geweest. Dan spot ik nog een andere slak, eentje die een stuk groter is, zeker 10 centimeter, grijs met zwart en voor een slak een beetje saai.  Tijdens de safety stop wijst de gids me nog op een groen slakje met zwarte longen en rhinoforen. Dit was weer een top duikje!
We zijn lekker op tijd weer in de haven waar we nog wat eten en de rest van de middag bekijk ik de binnenkant van mijn ogen op de bank. In de avond eindigen we in de haven bij een restaurant met veel dronken zeilers, irritante ballen, niet echt ons ding. Snel eten en nog even de stad verkennen. Je vindt hier veel restaurantjes, barretjes, winkels  ijssalons en helaas ook veel meer bedelaars en straatverkopers dan op Santo Antao.
 
0
1

Foto's bij dit blog

Duiken op Sao Vicente deel 1
Duiken op Sao Vicente deel 1
Duiken op Sao Vicente deel 1
Alle blogs van eaglezmr2
 

1 reactie(s) bij "Duiken op Sao Vicente deel 1"

  • profile image comment

    Ik vind je verhaal leuk, maar je foto's echt top! Prachtige close-ups van de murenes.

    Door karinm • geplaatst op 2018-04-13 10:54:24

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.