Kaapverdië

Kaapverdië, Santo Antao deel 5 (hike: Cruzinha naar Ponta Do Sol)

eaglezmr2 was hier op 2017-09-30 Gepost op: 2018-04-02 2 reacties.
Vrijdag 15 september 2017
Om 9 uur worden we door een taxi afgezet in Cruzinha voor een kustwandeling. Het begin is nog redelijk vlak door de duinen maar als snel gaat het stijl omhoog en 10 minuten later weer stijl naar beneden en dat 2 uur lang totdat we bij wat ruïnes aankomen. We staan in Aranhas, een paar halve boerderijen en in de verte staat nog 1 huisje overeind.
De berg waarvan we net afgedaald zijn is mooi begroeid en het zigzag pad is goed te zien. We verlaten het droge gedeelte en begeven ons nu tussen de groene bergen, een stuk mooier. Na een korte klim bereiken we Forminguinhas, 10 huisjes en een bar. Gelukkig want dan kunnen we onze camelbaks weer aanvullen want het water gaat er snel doorheen met 30 graden en een zonnetje op je bol.
We dalen af naar Corvo, wat momenteel uitgestorven is, het lijkt wel een spookstad. We hebben nog 1 echte klim te gaan, ook gelijk de zwaarste van deze tocht. 160 meter omhoog, een echte kuitenbijter. Na een klein halfuurtje staan we bekaf bovenop de top, wat een klim maar wat een uitzicht! We kijken nu uit op Fontainhas. Om dit uitzicht maken de meeste mensen deze tocht. Een geweldig fotogeniek bergdorpje.
Na 20 minuten lopen staan we midden in het dorp opzoek naar het enige restaurant. 2 tafeltjes en 4 stoelen. Op de menukaart staat een omelet en nog iets wat we niet kunnen ontcijferen dus we bestellen wat koude drankjes en 2 omeletten. Ook op deze afgelegen plek weten ze er weer wat lekkers van te maken en de 100 jaar oude oma die naast me zit kijkt tevreden als ze in de gaten heeft dat het smaakt.
Vanuit hier lopen we binnen een uur naar Ponta Do Sol waar we nog wat drinken en de beentjes omhoog gooien.  Dat waren weer 13 mooie kilometers met 900 stijgmeters en 800 daalmeters. De rest van de middag rusten we uit tussen de bananenplanten en de werkende mensen op de plantage en verbazen we ons erover hoeveel  bananen je achterop een pick-up kunt laden.
In de avond belanden we bij een van de weinige restaurants vlak bij ons verblijf in Ribeira Grande. We zitten in een soort binnenplaatsje tussen wat verpauperde gebouwen maar verbazingwekkend eten we ook hier weer erg lekker.
 
0
2

Foto's bij dit blog

Kaapverdië, Santo Antao deel 5 (hike: Cruzinha naar Ponta Do Sol)
Kaapverdië, Santo Antao deel 5 (hike: Cruzinha naar Ponta Do Sol)
Kaapverdië, Santo Antao deel 5 (hike: Cruzinha naar Ponta Do Sol)
Alle blogs van eaglezmr2
 

2 reactie(s) bij "Kaapverdië, Santo Antao deel 5 (hike: Cruzinha naar Ponta Do Sol)"

  • profile image comment

    Het lijkt me een prachtige tocht langs de schitterende landschappen. leuk beschreven met mooie foto's

    Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2018-04-15 22:12:49
  • profile image comment

    Gave foto's bij de route

    Door TravelGoom • geplaatst op 2018-04-08 04:40:03

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.