Kaapverdië

Kaapverdië, Santo Antao deel 4 (hike: Paul Vallei)

eaglezmr2 was hier op 2017-09-30 Gepost op: 2018-04-02 1 reacties.
Woensdag 13 september 2017
Een taxi zet ons af aan de voet van de Cova, een gigantische krater, we lopen de krater in en aan het einde moeten we de bergkam over om in de vallei te komen. Vanaf 1240 meter hoogte gaan we de eerste 600 meter stijl naar beneden, een klein uur zigzaggend totdat wel onder de wolken komen en de gehele vallei kunnen overzien. Prachtig!
We lopen tussen de plantages door naar de hoofdstraat. Daar zit O Curral, een biologisch vegetarisch restaurantje, niet echt mijn ding maar de recensies zijn lovend. Het eten was heerlijk. We hebben er ondertussen al een 3 uur lopen opzitten en moeten nu kiezen hoe we onze route gaan vervolgen. De makkelijke verharde weg naar beneden, of we gaan de bergen in. Een gids raad ons het tweede aan maar er zit nog wel een klimmetje in….
Als je hier buiten de normale routes wilt gaan hiken is een GPS wel aan te raden, thuis hebben we al veel routes uitgetekend en zelfs “back up” routes mocht er een pad weg gespoeld zijn of gewoon niet meer bestaan. Het eerste deel bestaat uit een duidelijk geitenpad totdat we vast lopen bij een rivier. Via een omweg komen we weer op het juiste route en staan dan ineens voor een bergkam van 250 meter hoog maar vooral mega stijl.
Een jongetje passeert ons en met wat wijzen op de kaart wordt het duidelijk dat we op de juiste route zitten en dat we eerst langs zijn huis moeten (al wijzend op een huisje helemaal boven op de berg). Boodschappen in zijn hand, op slippers, gaat hij ons voor. Een uur later en helemaal uitgeput staan we boven op de berg waar de moeder een barretje heeft. De lekkerste Fanta ooit. 
Erg veel tijd om te zitten hebben we niet want ondertussen zitten we weer op 700 meter hoogte terwijl we naar zeeniveau moeten. We hebben nog 4 uur voor de zon ondergaat dus we zetten de pas er weer in, gelukkig alleen nog bergafwaarts. Met de gedachten in ons hoofd dat het jongetje dit elke dag naar zijn school af moet leggen gaan we verder en belanden we in het mooiste stuk van de wandeling, geitenpaadjes, weggetjes door riviertjes, kleine watervalletjes, honderden kleine stroompjes die door de plantages lopen, geweldig mooi. 
Het laatste stuk wordt iets minder stijl en loopt vooral door een rivier heen, we springen van steen naar steen totdat we de straat bereiken waarover we het laatste stuk afleggen naar Villa das Pombas. We zijn 9 uur onderweg geweest waarvan 7,5 uur gelopen. 1800 meter afgedaald en 700 gestegen, een loodzware tocht maar wat was het mooi!
Bij het eerste restaurant wat we tegen komen eten we wat en lopen we een andere Nederlander tegen het lijf, hij komt zijn familie hier bezoeken. We drinken want biertjes en wat Grougues (de lokale gestookte drank) en ploffen daarna bekaf in ons bed neer.
Donderdag 14 september 2017
SPIERPIJN! Vandaag gaan we zo min mogelijk doen. Aangezien het vandaag ontzettend heet is stappen we ’s middags toch maar even in de auto, lekker de airco aan. We rijden wat doelloos rond en besluiten de Paul vallei in te rijden. De verharde weg de vallei in is zeker ook de moeite waard maar persoonlijk vinden we de wandelroute die we gisteren hebben gedaan een stuk mooier.
S Avonds rijden we naar Ponta Do Sol, een van de meer toeristische plaatsjes van het eiland. Er zitten wat barretjes en we eindigen bij een restaurant met een mooi uitzicht over de oceaan.
 
0
1

Foto's bij dit blog

Kaapverdië, Santo Antao deel 4 (hike: Paul Vallei)
Kaapverdië, Santo Antao deel 4 (hike: Paul Vallei)
Kaapverdië, Santo Antao deel 4 (hike: Paul Vallei)
Kaapverdië, Santo Antao deel 4 (hike: Paul Vallei)
Alle blogs van eaglezmr2
 

1 reactie(s) bij "Kaapverdië, Santo Antao deel 4 (hike: Paul Vallei)"

  • profile image comment

    leuk om zo even met je mee te wandelen!

    Door jeannette • geplaatst op 2018-04-10 19:35:11

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.