Kaapverdië

Kaapverdië, Santo Antao deel 1

eaglezmr2 was hier op 2017-09-30 Gepost op: 2018-03-18 0 reacties.
Woensdag 06 september 2017
We landen op Sao Vicente en hebben via de plaatselijke “tourist info” een auto gehuurd. We komen met onze Jimny 4x4 aan bij de ferry die ons naar Santo Antao zal brengen. We zetten de auto aan boord en krijgen een rondleiding, Vol trots verteld deze man over deze oude Nederlandse ferry.
Een fijne boottocht totdat we aanmeren in de haven. Voor op de boeg knapt één van de touwen en hiermee wordt een been van een bemanningslid eraf gesneden. Voor we het weten is de ambulance al gearriveerd en springt er iemand vanuit de kade in het water om het been eruit te vissen. Bizar begin van de vakantie.
We rijden naar de B&B die een klein stukje verderop ligt. Vriendelijk ontvangst en een prima kamer. Een Frans-Kaapverdische gezin met 5 kinderen. Nadat we de middag aan het zwembad hebben gelegen sluiten we de dag af bij La Lampara, een heerlijke Italiaan.
Donderdag 07 september 2017
Via een strandweggetje rijden we naar de duikschool. In de haven ligt de zodiac ligt al klaar en alle spullen zijn al aan boord. Ricardo, de eigenaar van het duikcentrum had me al aanbevolen om alleen maar voor groothoek te gaan, er zit wel macro leven maar Kaapverdië staat vooral bekend om zijn grote scholen vis.
We duiken onder bij “Praie do Vulcao”, altijd even wennen een eerste duik. Ik pruts wat met de camera en vergeet bijna om me heen te kijken. We zien een grote stingray liggen en een grote pufferfish zwemt om ons heen.
Duik 2 is bij  “wish you were there”, het is even werken om aan de goede kant van het rif te komen. Duizenden vissen, nooit eerder zoveel vis bij elkaar gezien, van alles zwemt hier door elkaar. Al snel spotten we een zusterhaai in een grotje, ik kruip voorzichtig een stukje naar de haai toe. In de grot ligt een grote rog zich in te graven, veel stof dus. Ook zitten er een stuk of 50 vissen in alle soorten en maten tussen mijn en de haai in terwijl ik er nog geen 2 meter vanaf zit. Heb nog nooit meegemaakt dat ik een foto niet kan maken door teveel vis en na 10 minuten geef ik het op.
We duiken verder tussen de scholen trompetvissen en soldaatvissen en het lijkt wel alsof ze hier nog niet bang zijn voor duikers, 360 graden rondom duizenden vissen en 10 minuten lang blijft het maar doorgaan totdat we verder duiken. Wat een super gave duik!
Na de duik verkennen we de hoofdstraat van Porto Novo, en aantal kleine supermarktjes, wat barretjes, een kapper en veel meer zit er niet. Er rijden nauwelijks auto’s en tot op heden komen we geen andere toeristen tegen.
In de avond rijden we via de strandweg naar een restaurant, Prachtige zonsondergang. We pikken een vissersman inclusief visnet op (stinken!) en kwamen al snel vast te zitten met de auto. Wij samen graven terwijl de visserman met een big smile in de auto bleef zitten. Na en half uur graven en nog steeds geen succes hebben we de missie afgebroken.
Zeer onhandig met nog maar en paar procent batterij in je mobiel en geen zaklamp. Gelukkig had ik de GPS bij de hand. Bezweet en onder het zand keren we terug bij onze b&b. Nadat de hele familie ons uitgelachen heeft zijn we met 2 quads, een schep en wat versterking weer de duinen in gereden waar de auto gelukkig zo weer op de weg hadden.
We belanden diezelfde avond alsnog bij Churrasquiera Bar Cibelle, een terras met plastic tafeltjes en stoelen waar de BBQ al aan staat. Het ziet er niet uit maar de kok kan zeker barbecueën, en voor een paar euro heb je een heerlijke maaltijd.
 
0
0

Foto's bij dit blog

Kaapverdië, Santo Antao deel 1
Kaapverdië, Santo Antao deel 1
Kaapverdië, Santo Antao deel 1
Alle blogs van eaglezmr2
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.