Mindelo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Carnaval in Mindelo

Mindelo,
Kaapverdië


Wat ik niet wist toen ik de reis naar Kaapverdië boekte was dat vooral in Mindelo uitgebreid carnaval wordt gevierd. Daar kwamen we achter toen we er waren, en we misten uiteindelijk op één dag de Grote Parade. Dus mijn tip is: ga je naar Kaapverdië, kies dan voor de carnavalstijd (als je van dat spektakel houd) en zorg dat je in Mindelo bent.
De dagen dat wij in Mindelo waren was er wel een kindercarnaval met optochten door de stad. Daarin liepen ook volwassenen met een verstandelijke beperking mee met hun begeleiders, een vrolijke boel. Het meisje op de foto was wel de Koningin van de Optocht, met haar Braziliaanse stijl. Zo proefden we toch iets van de sfeer. En overal muziek in de restaurantjes en barretjes.

Dat is sowieso de sfeer in Mindelo, je waant je af en toe in Rio de Janeiro. Op het vliegveld zagen we op de TV schermen uiteindelijk de generale repetitie van de Grande Parade, een dag vóór de echte parade. En wat we zagen was een pure Braziliaanse show door de straten van Mindelo, met veren en al. Prachtig.