Centraal Ivoorkust visum

Als je op reis gaat naar Centraal Ivoorkust, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Centraal Ivoorkust nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Centraal Ivoorkust heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Centraal Ivoorkust bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Centraal Ivoorkust overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Centraal Ivoorkust gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Centraal Ivoorkust

Beste foto's & tips van Centraal Ivoorkust

'510802' door RoyanvanVelse '510802' door RoyanvanVelse

IvoorkustCentraal Ivoorkust

IvoorkustCentraal Ivoorkust

Oversteken met lianen

RoyanvanVelse

In Ivoorkust zijn niet alle wegen en paden even begaanbaar en soms, om een rivier over te steken om bij een dorpje te kunnen komen, moet je gebruik maken van een wat wankele brug die is gemaakt van lianen. Zo'n hangbrug gaat meestal een jaartje mee en wordt door de ouderen van het dorp in elkaar geknoopt. Wanneer hij af is, wordt in de nacht de oude brug vervangen door de nieuwe. Om te voorkomen dat de lianen te snel slijten, mag je er niet met schoeisel overheen maar alleen op blote voeten. Er zijn ook veel beesten die gebruik maken van de brug. Niet zozeer om over te steken maar eerder om op te zitten: harige spinnen en grote duizendpoten. En onder de brug ligt vaak ook van alles in het water, tot krokodillen toe. Op en top avontuurlijk in ieder geval. Ik heb heel wat dorpen bezocht dus ook vaak mijn schoenen uit moeten trekken. Oppassen voor de harige beesten met oversteken.

'522526' door RoyanvanVelse '522526' door RoyanvanVelse

IvoorkustCentraal Ivoorkust

IvoorkustCentraal Ivoorkust

Oerwouden en water

RoyanvanVelse

Tropische regenwouden en water kenmerken vele delen van Ivoorkust. Het landschap is nog veelal ongerept en je kunt er heel lang rondrijden zonder iemand tegen te komen, Soms moet je stoppen voor een grote aap die oversteekt en wanneer je uit de auto stapt is het altijd weer oppassen geblazen voor krokodillen en slangen. Maar je kunt op die momenten ongestoord genieten van die echte geluiden die bij het oerwoud thuis horen: vogels, apen en geritsel, En dat in een klamme hitte. Ik heb er ruim een jaar gewoond en ik kreeg er geen genoeg van.

'511065' door RoyanvanVelse '511065' door RoyanvanVelse

IvoorkustCentraal Ivoorkust

IvoorkustCentraal Ivoorkust

Binnenlanden van...Iv

RoyanvanVelse

Tijdens een van de vele ritten door Ivoorkust hebben we de auto even stil gezet op een brug om van het landschap te genieten. We hebben toch al heel lang geen andere auto's gezien dus de weg is voor ons. De airco in de auto gebruik ik allang niet meer. Ik heb een hekel aan het contrast met die vochtige en tropische hitte. Het water klinkt aanlokkelijk maar is niet veilig. Slangen langs de oevers, krokodillen in het water om nog maar te zwijgen van ander ongedierte. Maar in de stilte hoor je ook veel. Vogels, apen soms. Ivoorkust is echt mijn favoriete land in Afrika.

Laat kaart zien