Centraal Ivoorkust malaria

Is er malaria in Centraal Ivoorkust en wat zijn de malaria gebieden Centraal Ivoorkust? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Centraal Ivoorkust, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Centraal Ivoorkust. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Centraal Ivoorkust verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Centraal Ivoorkust om te zien of jouw Centraal Ivoorkust reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Centraal Ivoorkust is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Centraal Ivoorkust

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Centraal Ivoorkust.  

Informatie over Centraal Ivoorkust

Beste foto's & tips van Centraal Ivoorkust

'510802' door RoyanvanVelse '510802' door RoyanvanVelse

IvoorkustCentraal Ivoorkust

IvoorkustCentraal Ivoorkust

Oversteken met lianen

RoyanvanVelse

In Ivoorkust zijn niet alle wegen en paden even begaanbaar en soms, om een rivier over te steken om bij een dorpje te kunnen komen, moet je gebruik maken van een wat wankele brug die is gemaakt van lianen. Zo'n hangbrug gaat meestal een jaartje mee en wordt door de ouderen van het dorp in elkaar geknoopt. Wanneer hij af is, wordt in de nacht de oude brug vervangen door de nieuwe. Om te voorkomen dat de lianen te snel slijten, mag je er niet met schoeisel overheen maar alleen op blote voeten. Er zijn ook veel beesten die gebruik maken van de brug. Niet zozeer om over te steken maar eerder om op te zitten: harige spinnen en grote duizendpoten. En onder de brug ligt vaak ook van alles in het water, tot krokodillen toe. Op en top avontuurlijk in ieder geval. Ik heb heel wat dorpen bezocht dus ook vaak mijn schoenen uit moeten trekken. Oppassen voor de harige beesten met oversteken.

'522526' door RoyanvanVelse '522526' door RoyanvanVelse

IvoorkustCentraal Ivoorkust

IvoorkustCentraal Ivoorkust

Oerwouden en water

RoyanvanVelse

Tropische regenwouden en water kenmerken vele delen van Ivoorkust. Het landschap is nog veelal ongerept en je kunt er heel lang rondrijden zonder iemand tegen te komen, Soms moet je stoppen voor een grote aap die oversteekt en wanneer je uit de auto stapt is het altijd weer oppassen geblazen voor krokodillen en slangen. Maar je kunt op die momenten ongestoord genieten van die echte geluiden die bij het oerwoud thuis horen: vogels, apen en geritsel, En dat in een klamme hitte. Ik heb er ruim een jaar gewoond en ik kreeg er geen genoeg van.

'511065' door RoyanvanVelse '511065' door RoyanvanVelse

IvoorkustCentraal Ivoorkust

IvoorkustCentraal Ivoorkust

Binnenlanden van...Iv

RoyanvanVelse

Tijdens een van de vele ritten door Ivoorkust hebben we de auto even stil gezet op een brug om van het landschap te genieten. We hebben toch al heel lang geen andere auto's gezien dus de weg is voor ons. De airco in de auto gebruik ik allang niet meer. Ik heb een hekel aan het contrast met die vochtige en tropische hitte. Het water klinkt aanlokkelijk maar is niet veilig. Slangen langs de oevers, krokodillen in het water om nog maar te zwijgen van ander ongedierte. Maar in de stilte hoor je ook veel. Vogels, apen soms. Ivoorkust is echt mijn favoriete land in Afrika.

Laat kaart zien