Gambia stekker

Gambia – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Gambia, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Gambia gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Gambia gebruikt kunnen worden zijn : Type G
Stekker G

Informatie over Gambia

'557391' door silly '557391' door silly

Gambia

Gambia

Vismarkt Tanji

Elke dag rond 4 uur varen de boten vol vers gevangen vis naar het strand van Tanji. Alleen de vissersboten zijn al een lust voor het oog: heel kleurrijk en het binnenhalen van de vis gaat op authentieke manier. Tanji is de plek waar de lokale bevolking zijn vis kan kopen maar ook de plek waarvandaan de vis klaargemaakt wordt voor de export. Een bezoek aan Tanji geeft je een goed beeld van de levendige vishandel in Gambia.

'519889' door Leeu '519889' door Leeu

Gambia

Gambia

Gespecialiseerde...in

De Little Bee-eater is 17 cm groot. Bee-eaters zijn gespecialiseerde insecten jagers. Ze zijn erg sociaal naar elkaar toe. Ze zeilen als het ware door de lucht als ze gaan landen op bv een takje. Makkelijk herkenbaar aan de beetje afbuigende lange snavel. Ze zijn prachtig gekleurd en meestal niet alleen maar met meerdere bij elkaar.

'554845' door wisseschout '554845' door wisseschout

Gambia

Gambia

Niet goed voor de...g

Dichtbij het strand waar de boten aankomen wordt de vis gerookt. Het is wel heel slecht voor de gezondheid en de mannen vertellen dat ze dit maximaal twee jaar doen om longproblemen te voorkomen. Dan mag iemand anders van de familie het gaan doen. De gerookte vis wordt veel naar de omringende landen geëxporteerd

Bekijk alle Gambia foto's en tips