Lower River

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lower River image

Schoolproject

Lower River
Gambia
TravelManiacs

Schoolproject

Moses begroet ons enthousiast; “Nederlanders, fijne mensen, jullie zijn van harte welkom in Gambia. Jullie hebben veel goeds gedaan voor ons land”. We parkeren op de binnenplaats van Eddy’s Hotel in het plaatsje Farafenni, waar we kunnen overnachten.

Creatief drummen
Terwijl we ons settelen, verzamelen zich vlak bij ons een aantal vrouwen in vrolijk gekleurde jurken. Er worden stoelen opgesteld. “Er is zo een optreden; komen jullie ook kijken?” vraagt Moses. Dus we schuiven aan, terwijl om ons heen een aantal keurig geklede Engelse dames plaatsnemen. De groep vrouwen geeft een fanatiek staaltje zang- en danskunst weg. Het eveneens bewonderenswaardige strakke drumritme komt voort uit het slaan met een tak op een halve jerrycan, een enorme kalebas die drijft in een met water gevulde teil en met twee takken bewerkt wordt en een houten vat waar met een pannendeksel op geslagen wordt. Geweldig!

Schools for Gambia
Jeroen raakt aan de praat met de dame naast ons. Het blijkt dat de groep Engelse dames onder de bezielende leiding van Mae Winterton en haar organisatie ‘Schools for Gambia’ al 16 scholen gesticht heeft in Gambia en ieder jaar 42 containers stuurt met goederen. Ze zijn nu voor het eerst in deze samenstelling bij elkaar om de vorderingen met eigen ogen te bekijken. Dit optreden is speciaal voor hen. Oeps, dat wisten we niet, maar ze verzekert ons dat het geen enkel probleem is. We ontmoeten de andere dames en enkele heren en het klikt meteen. We eten gezamenlijk en ik zit naast het hoofd van een school. Ze nodigt ons uit om maandag haar school te bezoeken, die is opgericht door Nederlanders. We waren eigenlijk van plan om hier maar een nachtje te blijven, maar dit is toch wel leuk. Dus ach, dan blijven we toch twee nachten langer! Lees het hele verhaal >

Foto's

cd0eb.jpg
cd0eb.jpg
TravelManiacs