Kotu malaria

Is er malaria in Kotu en wat zijn de malaria gebieden Kotu? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Kotu, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Kotu. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Kotu verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Kotu om te zien of jouw Kotu reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Kotu is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Kotu

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Kotu.  

Informatie over Kotu

Beste foto's & tips van Kotu

'490414' door harfra '490414' door harfra

GambiaKotu

GambiaKotu

Kotu Beach

harfra

Kotu Beach aan het einde van een zonovergoten dag. Alle toeristen en zonaanbidders zijn richting hun hotelkamer om zich klaar te maken voor de avond. Tijd voor de locals om even lekker uit te waaien op het rustige strand of om even een balletje te trappen met wat vrienden.

'524492' door Leeu '524492' door Leeu

GambiaKotu

GambiaKotu

Grote gele ogen!

Leeu

De Senegal Thick-knee (Senegalese Griel) is 38 cm groot en is de Griel die je het meeste zult zien in Gambia. Opvallend zijn de grote gele ogen. Verder zijn ze zandkleurig met wat donker gekleurde strepen. De borst is bruin. De snavel is geel met een zwarte punt en de poten zijn ook geel.

'514456' door TicoTica '514456' door TicoTica

GambiaKotu

GambiaKotu

Dromerig

TicoTica

Afgelopen November ben ik weer voor mijn werk naar Gambia geweest. De eerste dag hadden we vrij en konden we genieten van een dagje aan het strand. Deze dame stond op het strand van Kotu een beetje dromerig voor zich uit te kijken, toen ik haar vanaf mijn strandbedje op de gevoelige plaat heb vastgelegd.

Laat kaart zien