Banjul

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Banjul image

Cougar?

Banjul
Gambia
Photofreak

Cougar?

Iedereen weet natuurlijk dat Gambia erom bekend staat om de jonge mannen die erop uit zijn om de wat oudere vrouwen te versieren en zich te laten 'verwennen'.
Ik zag in het vliegtuig, op de heenweg, een mooie oudere dame zitten. Ze was alleen en ik dacht, die gaat een heerlijke zonvakantie houden. Maar wat schetst mijn verbazing? Nog geen anderhalve week later kom ik haar tegen met een behoorlijk jonge man, hand in hand.
Ik ben een type die graag contact legt met de lokale bevolking en nadat ik een paar keer door dezelfde taxichauffeur, Mohammed, was opgehaald en we inmiddels leuk contact hadden, vroeg hij me of ik met hem wou afspreken want hij werkt voor een Official Tourist Information Center. En hij had een boek met allerlei dagtrips.
Ik heb met hem de volgende dag afgesproken om 4 uur 's middags.
Om 4 uur staat Mohammed al op mij te wachten. Hij brengt me naar het kleine kantoortje, waar het behoorlijk warm is. Hij laat me het album zien, waar allerlei foto's in staan van excursies die je bij hem kan boeken. De foto's zijn van slechte kwaliteit.
Veel plaatsen heb ik inmiddels al bezocht en ik stel voor om hem foto's op te sturen zodat hij zijn album kan updaten. Maar hij heeft geen emailadres en waar hij woont komt geen postbode en hij heeft geen postadres. Dus dat gaat niet door.
Maar omdat hij mij wil bedanken voor het aanbod, wil hij mij een drankje aanbieden op het strand. We lopen richting het strand, waar het inmiddels vloed begint te worden en ik op een gegeven moment tot aan mijn knieën in het water sta want hij wil naar een zaak van zijn vriend en dat ligt aan de andere kant zodat we door het water moeten.
Eenmaal daar aangekomen en we een drankje hebben, zijn we op een strandstoel gaan zitten. Gewoon praten, over van alles en nog wat, verschillen van culturen enz.
We zijn natuurlijk niet de enige mensen op het strand en ik zie sommige toeristen naar ons kijken en voel me toch wat ongemakkelijk worden. Zullen ze nu ook denken dat ik een Cougar ben?
Ik drink snel mijn flesje leeg en zeg tegen hem dat ik terug ga naar het hotel. Hij loopt met me mee en onderweg vraagt hij me of ik getrouwd ben, of ik kinderen heb. Op beide antwoord ik 'nee'. En daarop zegt hij dat ik een goede vrouw ben want ik heb HET nog nooit gedaan! Want als je geen kinderen hebt ben je ook nog nooit met iemand naar bed geweest.
Ik zeg met een serieus gezicht: ja dat klopt. En ik zie hem stralen. Ik moet echt mijn lachen inhouden.
Eenmaal bij het hotel aangekomen vraagt hij mij of ik hem een kus wil geven, ik kijk hem verbaasd aan en zeg dat ik dat niet doe. Hij is wat teleurgesteld maar ik geef hem een hand en een knuffel en hij lijkt tevreden. Ik wens hem het allerbeste en loop naar mijn hotelkamer.