Blog van de week: overnachten of overleven in Ethiopië image
Lkoedam

Blog van de week: overnachten of overleven in Ethiopië

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week: hotelperikelen in het Ethiopische dorpje Maychew voor Reisreporter travelbag.



Een badkamer waar je liever niet op je blote voeten doucht. (Foto: Reisreporter travelbag)



Reizen door Ethiopië is niet anders dan door andere landen. Ten opzichte van 10 jaar geleden zijn de hotels erg verbeterd. Reisreporter travelbag ontdekte het tegenovergestelde toen zij in het dorpje Maychew belandde.



"Wij hebben een lange reisdag van Adrigat naar Maychew. Een plek om alleen te overnachten en dan weer weg te zijn. Deze dag zien we mooie landschappen en bezoeken mooie dingen onderweg. De dag kan niet meer stuk.’s Avonds rond 18.00 uur komen we aan bij ons hotel in Maychew. Het is inmiddels donker geworden, dus we zien niet zo goed waar we terecht komen. Als onze reisleider ons wil inchecken, krijgen we te horen dat er geen plaats voor ons is. Onze boeking is geannuleerd. Daar staan we, moe, vies en we hebben honger. We worden verzocht om even te gaan zitten, zodat onze reisleider op zoek kan gaan naar iets anders. Dat zal niet meevallen, want Maychew is geen wereldstad. Na een dik uur zien we hem weer aankomen. Hij heeft wat gevonden, maar zegt hij: heb geen al te hoge verwachtingen. 



We stappen weer in de bus en rijden richting het gevonden hotel. De ingang belooft al niet veel goeds. Vervallen, verveloos en smerig. Bij binnenkomst blijkt het binnen al niet veel beter te zijn. We worden een trap op geloodst om de kamers te bekijken. Nou hokjes eigenlijk van 2 bij 3 meter met een bed en een kast. Bij de eerste stap die ik in de kamer zet zit ik meteen vastgeplakt aan de vloer. Het bed ziet er niet uit, vol vies beddengoed, waar je je hond nog niet op laat slapen. Het lijkt of er zo iemand is uitgestapt. Een kast dat wel, maar de deuren hangen half uit de scharnieren en willen niet meer dicht. De metalen douchedeur is krom getrokken en wil niet sluiten. De schakelaars, als ze er al zitten, hangen uit de muur...."



Benieuwd of en hoe ze het volhield in dit 'hotel'? Lees het leuke vervolg hier verder!