Somali malaria

Is er malaria in Somali en wat zijn de malaria gebieden Somali? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Somali, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Somali. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Somali verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Somali om te zien of jouw Somali reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Somali is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Somali

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Somali.  

Informatie over Somali

Beste foto's & tips van Somali

'308955' door hbplaatjes '308955' door hbplaatjes

EthiopiëSomali

EthiopiëSomali

Borana vrouw

hbplaatjes

Deze moslimvrouw behoort tot de Borana stam. Deze stam komt voor in het zuiden van Ethiopië, Noord Kenia en in delen van Somalië. Er zijn diverse sub-groepen (bijv. de Guji) die ook tot de Borana behoren. In totaal gaat het om miljoenen mensen. Onderweg van Yabelo naar Yirga Alem, nog in de buurt van Yabelo, hebben we een familie van deze stam bezocht. Het was er erg arm met grashutten, wat vee, veel kinderen en zeer terughoudende vrouwen. De mensen waren meer dan vriendelijk tegen ons en dat schijnen ze daar niet altijd te zijn. Fotograferen van de mannen en de kinderen was geen probleem. De meeste vrouwen wilden niet. Deze vrouw weigerde niet, maar bleef wel erg verlegen. Overigens wilden wel alle vrouwen het resultaat zien.

'384004' door hbplaatjes '384004' door hbplaatjes

EthiopiëSomali

EthiopiëSomali

Moslimvrouw

hbplaatjes

In met name het (zuid)oosten van Ethiopië komen veel moslims voor. Veel van deze mensen behoren tot de Borana stam. Dit volk is al vele jaren geleden van Somalië naar Ethiopië en het noorden van Kenia getrokken. Wij bezochten enkele hutten (je kon het geen dorpje noemen) van dit volk even ten noorden van de plaats Yabelo. Hier loopt de internationale (snel)weg van Kenia naar Addis Abeba. Over het algemeen zijn de Borana erg arm. Dat was ook te zien aan de hutten van deze mensen, die gemaakt waren van een combinatie van gras, golfplaten en plastic. De mannen wilden graag op de foto en de vrouwen wilden eigenlijk ook wel, maar waren erg terughoudend. Een beetje giechelen, wegkijken, maar wel het resultaat heel graag willen zien. Deze vrouw viel op door haar fel gekleurde kleding, waar ze zoals later bleek een kleintje onder had verstopt.

'304766' door hbplaatjes '304766' door hbplaatjes

EthiopiëSomali

EthiopiëSomali

Trots - Guji man

hbplaatjes

Op de terugweg van de stammen uit het zuiden van Ethiopië kwamen we tussen Yabelo en Yirga Alem twee Guji mannen tegen. De Guji is een semi nomadisch volk dat behoort tot de Oromo groep. De twee Guji mannen, vader en zoon, stonden langs de kant van de weg op een lift of bus te wachten. We zagen ze staan en zijn onmiddelijk gestopt. Onze gids ging vragen of we ze mochten fotograferen. Ze wilden absoluut niet op de foto. Daarna werd onze chauffeur ingezet om ze over te halen. Zo waar kwam er wat beweging en kreeg hij ze uiteindelijk zo ver dat ze toch op de foto wilden. Later bleek dat de moeder van de chauffeur een Guji was en hij hun taal sprak en dat ze hem wel wilden helpen een goede beurt te maken bij de toeristen. Erg meewerken bij het fotograferen wilde de vader niet. Hij ging stram recht op staan op de plaats waar hij al stond en zijn gezicht kreeg één uitderukking. Fotograferend vanaf de weg kon ik die ene, in mijn ogen trotse, uitdrukking vastleggen.

Laat kaart zien