Ethiopië

Overnachten in Gondar

hestermaasdam was hier op 2015-01-21 Gepost op: 2015-12-08 6 reacties.
Hotel Fogera in Gondar. Veel te laat besloten we om het Timkat festival in Gondar bij te wonen. Dat is op zich niet zo erg maar zie dan nog maar eens een hotel te vinden. Nou dat is gelukt; het Fogera hotel met kamers in het grote gebouw en tukuls in de tuin. Dit was overigens het enige hotel wat nog kamers vrij had en wij begrijpen nu ook helemaal waarom dat zo is! De ligging is perfect vlakbij het centrum maar op een rustige plek met grote tuin waar veel vogels komen. We zijn met 3 personen en een tukul bestaat uit 2 kamers, dus we delen een tukul: stel in de ene helft, de single in de andere helft. Bij aankomst worden we naar onze tukul gebracht met het verzoek om nog maar even in het zitje voor de tukul te blijven want er moet nog iets gerepareerd worden. Hamerslagen en ander lawaai komt uit de kamers, op een gegeven moment krijgen we te horen dat ze klaar zijn. De badkamers grenzen aan elkaar en er is een flink gat in de muur gehakt om een gezamelijke afvoer van de wasbakken aan te sluiten. Het gat is vrij groot, zo kunnen we gluren naar de buren. Het puin dat bij deze activiteit vrij gekomen is ligt verspreid in de badkamer. We gaan maar eens vragen of ze dat op willen ruimen, ja hoor na verloop van tijd komt er een dame die dat even doet. De matrassen hebben binnenvering maar zijn door de jaren heen veranderd in “buitenvering”. Er is 1 bed over dus de beste uitgezocht. Die prachtige nieuwe afvoer blijkt behoorlijk te lekken en zo staat er constant een laagje water in de badkamer. De douchebak loopt niet erg snel leeg en zorgt voor nog wat extra water op de vloer. De wc bril staat in 3 stukken achter de pot, daar staat hij goed! Het ontbijt is ook best bijzonder te noemen. Gebakken eitje of gekookt, het kan allemaal. Het duurt wel lang voordat iedereen zijn eten op tafel krijgt. Er komt voor 1 persoon een gebakken ei om dan tot het inzicht te komen dat bestek ook wel handig is, goed; dat wordt gehaald geen probleem. De volgende krijgt gekookte eitjes en dan weer dat scherpe inzicht dat er toch ook bestek nodig is, wordt gehaald!! Dan komt er nog een gebakken ei en ja hoor ook daar is bestek bij nodig............ Wat zout bij een eitje is ook wel lekker, ze beschikken over 1 zoutvaatje ontdekken we, dat wordt van de ene tafel naar de andere gebracht en weer terug. Gelukkig zijn er maar 3 tafels bezet. De derde dag gaan we maar eens vragen of ze onze kamer schoon willen maken want dat is nog niet gebeurt, wij willen douchen en we hebben ook geen handdoek. Na een keer of 5 vragen komen ze de kamers doen. Maar de handdoeken wordt een probleem want die hangen buiten aan de lijn te drogen. Ja we willen toch echt graag een handdoek. Inventief als ze zijn: het stel krijgt 1 handdoek en de single een halve, ja die is gewoon door midden gescheurd. We hebben wel gelachen! Gondar is erg leuk zeker tijdens het Timkat festival maar waar je ook gaat overnachten doe dat niet in het Fogera hotel.
0
6

Foto's bij dit blog

In de tuin van ons hotel komt elke dag een geelsnavel wouw kijken of er nog wat te eten is.
Veel vogels in de tuin geen idee hoe deze heet.
Deze prachtige dame werkt in het Fogera hotel , althans ze zit altijd in de tuin dus dat denken we.
Koffie service tot aan de tukul dat dan weer wel!
Alle blogs van hestermaasdam
 

6 reactie(s) bij "Overnachten in Gondar"

 • profile image comment

  Ik weet niet meer in welk hotel in Gondar ik heb overnacht, maar je verhaal komt me 'bekend' voor ...

  Door Bowral • geplaatst op 2015-12-22 11:50:20
 • profile image comment

  Tja als je niks anders meer hebt zal dit prima zijn... maar beter is dus om wat eerder te boeken en in een iets klantvriendelijker hotel te overnachten als ik je verhaal goed begrijp. Ach ja weer een ervaring rijker toch?

  Door WKerkhof • geplaatst op 2015-12-13 22:53:47
 • profile image comment

  Toch een leuke ervaring en je hebt mooie vogels gezien!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2015-12-11 15:46:44
 • profile image comment

  Dat klinkt niet echt als een aanrader, leuke blog. Die nog beter zou lezen als je wat meer met alinea's zou werken.

  Door agrotewal • geplaatst op 2015-12-10 09:57:38
 • profile image comment

  Dat. Is als je er bent niet zo leuk, maar wel een leuk verhaal voor later

  Door vulture1960 • geplaatst op 2015-12-09 19:51:31
 • profile image comment

  Haha, dit was zeker en vast een onvergetelijke ervaring! Fawlty Towers, noemen wij zo'n tent! Sorry voor het leedvermaak.

  Door pkoelewijn • geplaatst op 2015-12-09 00:49:36

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.