Harar foto's & tips

'501367' door Jelle51 '501367' door Jelle51

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

Meisje voor schutting

Jelle51

In tegenstelling tot de dorpen waar we bijn a nergens een afrastering zagen. Was het in Harar heel anders gesteld. De afrastering waar dit meisje voor staat stelt niet veel voor, maar veel huizen die een binnenplaat hebben zijn met zware deuren afgezet.

'492398' door Jelle51 '492398' door Jelle51

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

Naar de slager met...

Jelle51

De kleine meid stond met haar moeder in de slagers winkel, Moeder en kind moesten lang wachten de kleine keek verveeld om zich heen. Ik vond de kleurencombinatie van de kleding mooi.

'501200' door travelbag '501200' door travelbag

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

De gele jerrycan

travelbag

Waar je ook bent in Ethiopië, de gele jerrycan kom je overal tegen. Op de markt, op het hoofd, op de ezel. Er wordt water mee opgehaald bij de waterput. Hier waarschijnlijk een tweede hands winkel die deze jerrycans verkoopt en waar je ook nog een tweedehands lege waterfles kunt kopen. Er wordt wat af gerecycled.

'501241' door Jelle51 '501241' door Jelle51

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

Een man en zijn hond.

Jelle51

Harar heeft een mooie oude ommuurde binnenstad met smalle straten. waar je uren rond kan dwalen. Zijn meest beroemde inwoner was Arthur Rimbaud die er met tussenpozen woonde tussen 1880 en 1891. Hij reisde naar Afrika op 26-jarige leeftijd, nadat hij nam de beslissing om te stoppen met schrijven en zich te wijden aan de handel in onder andere wapens, Toch wordt hij nu als dichter Rimbaud. In een van de straten vind je het huis waar hij heeft gewoond. De man op deze foto zat in de buurt van het huis.

'503965' door Jelle51 '503965' door Jelle51

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

Vuurtje meneer?

Jelle51

Deze qat handelaar zat in een van de nauwe straatjes van Harar, met zijn handel Vroeger werd alleen door oudere mannen qat gekauwd, voornamelijk in de moslimcultuur. Het hoorde bij de geloofbelevenis; stimulerende middelen bevorderen de meditatie en het gebed. Tegenwoordig gebruikt iedereen in Ethiopië, die dit wil en kan betalen, ook vrouwen en jongeren. Het is een wettige en officiële handel geworden waar veel geld in om gaat. Tussen de handel door was er nog wel tijd om met een maat een sigaretje te roken.

'514954' door Jelle51 '514954' door Jelle51

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

Kleurrijk straatbeeld

Jelle51

Terwijl veel van de kerels zich tegoed doen aan de chat, proberen de vrouwen het hoofd boven water te houden, door levensmiddelen en goederen op straat te verkopen.

'498971' door Jelle51 '498971' door Jelle51

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

Vriendelijke dame

Jelle51

Nadat l we van de khat markt waren weggevlucht,( veel agressie en veel mannen die totaal van de wereld waren). Zijn we op zoek gegaan naar andere markten,. In een achterafstraatje kwamen we deze prachtig uitgedoste dame tegen. Ze was wel bereid om op de kiek te gaan.

'489382' door afrika '489382' door afrika

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

Pepers sorteren

afrika

Ethiopie is overwegend christelijk, maar er is één stad bijna volledig Islamitisch; Harar. Je voelt hier meteen een heel andere, maar niet onprettige, sfeer. Een bezienswaardigheid zijn de hyena's die iedere avond aan de stadspoort gevoerd worden met slachtafval. Een al heel oude traditie; toen er ziektes uitbraken in de stad waardoor een groot gedeelte van de inwoners stierf, was men bang dat de lijken door de hongerige hyena's opgegeten zouden worden. Op dat moment begon men ze te voeren met slachtafval en dat gaat nog steeds zo. Maar het wordt wel steeds meer een toeristische attractie. Deze vrouw zat op de markt pepers te sorteren.

'512127' door travelbag '512127' door travelbag

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

Gewoon een straatje

travelbag

Gewoon een straatje in Harar. Een leuke stad om te bezoeken en rond te dwalen. Vooral binnen de oude ommuurde stad. Leuke kleine straatjes en mooie tafereeltjes van het dagelijkse leven. Gewoon bezoeken tijdens je reis in Ethiopië.

'521888' door travelbag '521888' door travelbag

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

Bloemetjesjurken

travelbag

Hoe meer we richting Harrar in het oosten kwamen, hoe meer de kleding van de vrouwen ook veranderde. Hier geen witte lappen en gewaden, maar veel bloemetjesjurken. Veel verschillende kleurtjes, maar haast allemaal het zelfde model. Zal de laatste mode daar op dat moment zijn geweest.

'521170' door Jelle51 '521170' door Jelle51

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

De schaterlach van ee

Jelle51

Deze mooie lach komt van een kind uit Harar. Hij moest lachen om een ander. Hij was en van de kinderen die niet aan het bedelen waren in Harar, terwijl de meerderheid direct bir bir roept

'489716' door travelbag '489716' door travelbag

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

Nieuw waarde?

travelbag

In het westen van het land ligt Harar. Een leuk stad om voor twee dagen te bezoeken. Het heeft een leuke ommuurde binnenstad en er is genoeg leven in de brouwerij. Opvallend waren daar deze blauwe auto's. In erg goede conditie zo te zien. Wachtend op de eigenaars met de boodschappen van de markt.

'507378' door Jelle51 '507378' door Jelle51

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

Zomaar een straatje i

Jelle51

Harar is een middelgrote stad in Ethiopie. De stad heeft 127.000 inwoners, waarvan de meerderheid islamitisch is. De stad is ommuurd en er zijn talloze smalle straatjes waar je heerlijk rond kan struinen. Ook deze foto is gemaakt in een van deze straatjes.

'512121' door travelbag '512121' door travelbag

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

Plastic overal

travelbag

Als je rond loopt in Harar zie je verschillende winkeltjes met alleen maar plastic producten. Zoals hier de alom bekende gele jerrycans die je overal in het land ziet, lege gebruikte plastic flessen voor hergebruik en natuurlijk de niet weg te denken plastic schoenen in dit soort landen. Kortom: plastic overal

'514176' door travelbag '514176' door travelbag

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

Inkopen doen

travelbag

Als je de tijd hebt, bezoek dan Harar in het oosten van het land. Vaak ligt het wat uit de route, maar ook de route er naar toe is mooi. Je ziet hier net even weer een ander stukje van Ethiopië. Vooral de ommuurde binnenstad is leuk om te bezoeken. Rondom de muur verschillende kleine marktjes vol bedrijvigheid.

'556743' door travelbag '556743' door travelbag

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

Langs de kant van de.

travelbag

Om in Harar zelf rond te lopen is leuk. Het is een Islamitische stad. Er gebeurt veel en er is veel te zien. De stad heeft opvallend veel moskeeën, zo ongeveer 99 stuks. Het straatbeeld is rommelig en in veel straatjes zitten de vrouwen met hun handel zo op de straat. Wat ze verkopen is niet veel. Maar zo proberen ze toch wat geld te verdienen (bezoek niet de qat markt. Men is daar erg agressief en het is niet heel plezierig om daar rond te lopen).

'551811' door DeWereldisBijz0nder '551811' door DeWereldisBijz0nder

EthiopiëHarar

EthiopiëHarar

Heerlijk frisse lucht

DeWereldisBijz0nder

In Harar vindt je in de straatjes overdag overal vrouwen die wat proberen te verdienen. Zo ook deze vrouw. Ik hoop dat ze genoeg verkocht heeft voor het avondeten van vandaag