Museumnacht; slapen in het Louvre image
Lkoedam

Museumnacht; slapen in het Louvre

Airbnb en het Louvre hebben de handen ineengeslagen en organiseren een heuse Night at the Museum. Nu maar hopen dat de kunst op 30 april niet tot leven komt. 


Beste logeerplek ever! (Foto: Reisreporter  Mathilde)

Het museum opent haar deuren speciaal voor de winnaars van een prijsvraag, iets wat normaal alleen weggelegd is voor mensen als Obama en Beyoncé. Vervolgens dineren de winnaars onder toeziend oog van de enige echte Mona Lisa. Er volgt nog een concert en uiteindelijk ploffen de winnaars op hun bed in de glazen Piramide. Klinkt als een droomavond, toch?

 

Jammer genoeg is de wedstrijd al gesloten, maar wie weet als je nog een mega origineel antwoord op de vraag 'Waarom zou jij de perfecte gast van de Mona Lisa zijn?' naar Airbnb stuurt je misschien toch nog wel mee mag doen! 

Gelukkig zijn er nog wel andere musea waar je een nachtje kunt blijven slapen. De meeste van deze overnachtingen zijn helaas alleen voor kinderen toegankelijk, vaak mag je als ouder mee als begeleider. Heb je liever een sleepover met alleen maar volwassenen, boek dan nu de Dino Snores for Grown-ups in het Natural History Museum in Londen. Je moet er wel snel bij zijn, want er zijn alleen nog maar (slaap) plekjes op 13 september en 9 november. 

Wij beloven je dat het de moeite waard is. Je slaapt niet alleen in de grootste galerij van het museum – onder een reusachtig walvisskelet – ook krijg je een avondvullend programma met onder andere een driegangenmenu, live muziek, een gin proeverij, pub quiz, een proeverij van eetbare insecten én een monster movie marathon. Uiteraard mag je ook het museum bezoeken. 

Een ticket voor deze bijzondere avond kost £180.00 en voor leden £162.00. Een welkomstdrankje, het diner én een warm ontbijt zijn inbegrepen. Het avondje doorhalen begint om 19.15 uur. Je wordt niet thuisgebracht en je hoeft je zwemspullen niet mee te nemen…

Nieuwsgierig geworden? Check hier een toffe sfeerimpressie: 
 

Op welke bijzonder locatie zou jij wel eens willen overnachten?